Ifølge Jyllands-Postens artikel “DGI har svært ved at holde på de unge i foreningerne”, har der de sidste mange år været et fald i antallet af unge i idrætsforeninger på samlet 52%. De klassiske idrætsformer har de sidste år fået skarp konkurrence fra fitnesscenteret, hvor de unge i højere grad foretrækker at forbrænde kalorierne. Har du også glemt glæden ved at dyrke foreningssport? Så læs med her, hvor vi præsenterer nogle idrætsforeninger og holdbeskrivelser fra foreninger i Aalborg.

TEKST Kirstine Marie Nielsen

Gymnastik

Vejgaard Mix-team – Træninger foregår i Nordkraft

Vi er holdet for alle over 18 år, som elsker gymnastik. Måske har du gået til gymnastik hele dit liv, måske har du kun kort snuset til det på efterskolen. Vi stiller ingen krav til dit niveau, men vi forventer at du har lyst og vilje til at udvikle dig som gymnast!

Vi lægger også stor vægt på sociale aktiviteter, så vi lærer hinanden at kende på holdet. Vi forventer derfor gåpåmod, åbenhed og godt humør fra jer.

Øvet rytme, 17+ – Træninger foregår i Nordkraft

Øvet Rytme er et hold for alle, der ønsker udfordringer inden for rytmisk gymnastik. Træningerne vil foregå på et højt niveau og bestå af teknisk træning samt målrettet arbejde mod et fedt og varieret opvisningsprogram. Holdet er ikke udtaget. Der er plads til alle, som elsker at bevæge sig og har lyst til at udvikle sig. 

Fodbold

Fodboldfitness – Træninger i Vejgaard

Fodboldfitness er for kvinder, der ønsker at dyrke motion i et fællesskab, og som synes, at det er sjovt at løbe efter en bold. Alderen er ligegyldig, og du behøver ikke have spillet fodbold før. Det handler om at få bevæget sig samtidig med, at vi har det sjovt. Vi bruger de først 20-30 minutter til fitness, der primært består af opvarmning af hele kroppen – også mundtøjet? – og med lidt boldøvelser til sidst for at øve boldføling. Den sidste time spiller vi fodbold. Det er for sjov,  samtidig med at vi gerne vil score, og vi får masser af farve i kinderne. 

Motionsfodbold – KFUM
I Aalborg KFUM har vi et fodboldhold til dig, der egentlig havde lagt støvlerne på hylden. Vi kalder det Motionsfodbold og vi træner hver tirsdag kl. 19-20 på KFUMs baner. Der er plads til både mænd og kvinder, og træningerne fokuserer på grundtræning og spil med bold. Holdet kombinerer det bedste fra fodboldverdenen og træningen fra fitnessverdenen. 

Boksning

Motionsboksning – IK sparta 

Man skelner som hovedregel mellem motionsboksning og regulær boksning (sparring). For de fleste vil motionsboksning være den bedste træningsform. Her bliver man kørt godt og grundigt igennem og får trænet hele kroppen. Det er også nemmere end at gå til regulær boksning. Men en del oplever efter en periode med motionsboksning, at appetitten vækkes, og at de får lyst til at lære mere om f.eks. slagteknik og fodarbejde og derfor opsøger sparring delen. Her må du lade din lyst og dit mål med træningen styre.

Håndbold 

AASI Håndbold – Træninger i gigantium 

AASI Håndbold er en ambitiøs studenterklub, som gennemgår en stor sportslig udvikling. Klubben har pt. damehold i 3. Division, Serie 1 og Serie 4, og herrerne har hold i Jyllandsserie og Serie 3. Målet er at damerne har et etableret hold i divisionsrækkerne samt et hold 2 i Jyllandsserien. Ambitionerne for herrerne er et etableret hold i toppen af Jyllandsserien. Vores spillere er primært studerende i alderen 19-25 år, hvorfor du hos os bliver en del af et større socialt netværk blandt Aalborgs mange studerende. Selvom klubben er en sportsligt ambitiøs klub har vi stort fokus på det sociale udenfor banen og afholder løbende arrangementer og fester, hvilket, ifølge vores medlemmer, har været med til at etablere deres netværk i byen.

Badminton 

AASI Badminton – Aalborghus Gymnasium

AASI Badminton er for dig, der leder efter et socialt netværk og nye venskaber ved siden af dit studie. Men vi har også en seriøs tilgang til badminton – vi træner for at blive bedre, og spiller holdkamp for at vinde. Vi har i øjeblikket et serie 2 og et serie 3 turneringshold.

I løbet af året afholder vi forskellige arrangementer, blandt andet en hyttetursweekend, julefrokost, pubcrawl, klubmesterskab, eller hvad vi lige har lyst til.

Hvis du har fået lyst til at melde dig til foreningssport, så kontakter du blot foreningen og undersøger startdatoer og indbetalinger nærmere. Du vil ikke kun gøre noget godt for dig selv, men også for foreningslivet i Aalborg. Det at være sammen om sport giver noget andet end at træne alene, og det er en klar anbefaling herfra, at starte i en forening i det nye år.