TEKST Kirstine Marie Nielsen

Det er videnskabeligt bevist, at én af de stærkeste øvelser for hjernen er visualisering. Netop visualisering er hele pointen bag et vision board, da det kræver, at du sætter dig ned og sætter ord på dine mål og drømme. Når du laver et vision board, så giver det dig mulighed for at se dine drømme for dig hver dag og derigennem mindes, hvorfor du ønsker, hvad du ønsker. Herunder finder du en step by step guide til, hvordan du laver dit eget vision board fra start til slut. 

 1. Først skal du sikre dig, at du har de nødvendige redskaber:
  1. En opslagstavle
  2. Tegnestifter
  3. Saks
  4. Evt. Spraymaling 
 1. Hvis du ønsker at male din opslagstavle i en bestemt farve, så er det nu, du skal bruge din spraymaling til at farve din tavle, som du ønsker. Dette er ikke en nødvendighed, og en ganske almindelig opslagstavle af kork er også helt fin. 
 1. Sæt dig et roligt sted, og find de temaer, der skal inspirere dig til at nå dine drømme. Måske har du et mål om at spise sundere, måske vil du gerne blive bedre til at prioritere selvforkælelse, eller måske vil du gerne begynde at være mere struktureret.
 1. Find billeder, der illustrerer disse temaer for dig. Der er ikke noget rigtigt eller forkert, for det er vigtigt, at du udvælger billeder, der illustrerer dine tanker om temaerne. Her brugte jeg Pinterest, da der er mange fine billeder at finde her. 
 1. Print billederne ud, og klip dem til, så de kan sætte på opslagstavlen.
 1. Prøv dig lidt frem, når dit vision board skal designes. Måske giver det mest mening at sætte billederne på efter tema, eller måske giver det mere mening at sprede temaerne ud over hele tavlen. Det er helt op til dig, da det kun er dig, der skal motiveres af den. 
 1. Sæt dit vision board op et sted, hvor du ser den til hverdag, så du hver dag vil blive mindet om de mål, og ønsker, du har for dig selv. Det er vigtigt, at tavlen ikke bliver en stressfaktor, men fungerer som noget visuelt, der inspirerer dig til at udnytte din dag bedst muligt. 

Søger du billeder til eget vision board, kan vi anbefale Unsplash, Burst, Pexels, Pixapay og mange flere. Her er findes mange billeder, som du frit kan bruge privat og til deling af dit visionboard digitalt med dine venner.