Intimiteten er en anden en den plejer, men hvorfor ikke invitere dig selv, kæresten eller en ny frisk online-date på middag? Spis sammen eller lav det sammen hver for sig. Vi giver her vores bud på årets valentinesmenuer – både i den dyre og billige ende og med forskellige sværhedsgrader. Læs med og find inspiration til den skønneste valentinesmenu.

TEKST Kirstine Marie Nielsen

Den på budget 

Du finder her vores bud på en valentine på budget. Ingredienserne er ikke for dyre, og sværhedsgraden er i den lave ende. Disse menuer kræver altså ikke, at pungen tømmes helt, eller at alle dagens timer bruges i køkkenet. 

Forretter
Bruschettas med tomat & mozarella: Sværhedsgrad 1/3
Tunmousse med dilddressing: Sværhedsgrad 1/3 

Hovedretter
Risotto med svampe & kylling: 2/3   
Osso Buco med kartoffelmos: Sværhedsgrad 2/3  

Desserter
Chokolademousse: Sværhedsgrad 1/3 
Brownie med is: Sværhedsgrad 1/3 

Den der giver lidt ekstra 

Her finder du menuer, der ligger i den lidt dyrere ende. Der indgår ingredienser, der er koster lidt mere og retter i forskellige sværhedsgrader. Du kan vælge fra denne menu, hvis du vil kredse ekstra.

Forretter
Blinis med caviar & laks: Sværhedsgrad 1/3
Stegte kammuslinger med kantareller & beurre blanc: Sværhedsgrad 2/3 

Hovedretter
Tapasbord med diverse oste, pølser & tilbehør: Sværhedsgrad 1/3   
Lammekrone med rosmarin kartofler, salat & sauce: Sværhedsgrad 3/3 

Desserter
Citrontærte med marengs: Sværhedsgrad 2/3  
Chokoladedråber: Sværhedsgrad 3/3 

Den vegetariske 

I denne menu finder du de vegetariske retter. Budgettet for disse menuer er i den lave ende, og sværhedsgraden er ikke for høj. Denne menu er til jer, der vil spare kødet væk og erstatte det med lækre grøntsagsretter. 

Forretter
Bruschettas med tomat & svampe: Sværhedsgrad 1/3 
Kartoffelporresuppe med croutoner & cremefraiche: Sværhedsgrad 2/3 

Hovedretter
Svampesteg i butterdej: Sværhedsgrad 2/3 
Fyldte portobellosvampe med bønnesalat: Sværhedsgrad 2/3

Desserter
Vegansk chokolademousse: Sværhedsgrad 1/3 
Blommetrifli: 1/3