TEKST Kirstine Marie Nielsen 

Vi har alle haft et langt år med Covid-19 og restriktioner, hvor vores valg og muligheder har været begrænsede, og mange af døgnets timer er blevet brugt hjemme. Det har været nemt at falde ud af de normale rutiner og vaner, og motivationen for at nå nye mål og pleje sindet har måske været mindsket. Jeg har selv følt, at det blev oftere og oftere, at undervisningen skete i nattøj eller på sofaen, og bare det at stå op og tage et pænt sæt tøj på føltes uoverskueligt. Jeg vil derfor forsøge at finde motivationen igen og sætte mine mål og ønsker i centrum gennem et vision board. 

Et vision board er et sted, der illustrerer det, som man gerne vil opnå i livet, og er et sted du hver dag kan se dine visioner og mål inspirere dig. Netop visualisering er en af de stærkeste øvelser for dit mindset, og gennem et vision board tvinger du dig selv til at visualisere dine mål. Det tvinger dig til at sætte dig ned og virkelig finde ud af, hvad det er, du vil med livet, og hvordan du vil opnå lige præcis dét. Ved at gøre det går du fra blot at tænke over de ting, du ønsker at opnå, til rent faktisk at bringe dem i fokus og sætte ord på dine ønsker. Det vigtigste ved et vision board er, at det bliver hængt et sted, hvor du ser det hver dag. Derigennem kan det hjælpe dig til at lægge mærke til og forestille dig, hvordan det vil føles, hvis målene bliver opnået.

For mig har det tidligere været svært at omsætte mine ønsker til noget håndgribeligt, og tanker som “Jeg ville ønske, jeg begyndte at træne mere”, er forblevet som tanker. Det er ikke optimalt for motivationen, hvis ønskerne forbliver tanker, da det for mig kan føles som et nederlag, hvis jeg ikke forsøger at opnå de ting, jeg drømmer om. Derfor finder jeg et vision board meget inspirerende, da jeg aktivt bliver nødt til at sætte ord på de ønsker og mål, jeg har for mig selv. Det vil derfor også være fokuseret på, hvordan du ønsker at føle, og ikke kun de ting, du ønsker dig. Det er én af de pointer, der er særlig vigtig for mig, da jeg sigter mod at opnå fornyet energi og glæde i hverdagen. Samtidig er der specifikke materielle ting, som jeg ønsker mig, men særligt har jeg et fokus på mål og drømme, der kan sikre, at jeg får mest muligt ud af hver eneste dag. 

Et vision board virker for mig, da jeg hver eneste dag bliver mindet om de mål og ønsker, jeg har for mig selv. Det gør, at jeg ikke glemmer mine mål, og jeg hele tiden visuelt kan se de værdier, jeg ønsker at have i mit liv. Jeg har ofte virkelig mange ting, jeg gerne vil opnå, og ofte ender det med, at jeg ikke opnår alt det, jeg vil. Jeg håber derfor, at det at visualisere mine drømme kan gøre, at jeg ved præcis, hvad  jeg vil opnå, og at jeg hver dag bliver mindet om, hvorfor jeg vil opnå præcis det. Noget som jeg har fundet ud af under Covid-19 krisen, er at det er  vigtigt at arbejde med sit mindset og passe på sig selv og sine værdier. Lige præcis derfor valgte jeg at forsøge mig med et vision board, da jeg håber, det kan give mig et stærkere mindset og mere gå-på-mod til at nå mine mål. Er du blevet inspireret til at lave dit eget vision board, så er der udarbejdet en step-by-step guide, som findes længere fremme i bladet.