Et trend der har været oppe de sidste par måneder, er de fine snoede lys i forskellige farver. Lysene ser super fine ud, både på spisebordet eller i vindueskarmen, og det er ikke så svært som man måske går og tror. Følg vores step by step guide, så har du fine lys indenfor 30 minutter. 

TEKST Kirstine Marie Nielsen

Step 1: Køb lys der er lavet af både stearin og voks, da de ellers ikke vil kunne modelleres som ønsket. Jeg har købt disse til Søstrene Grene, til omkring 12 kr for alle 3. 

Step 2: Put lysene i varmt vand, jeg bruger det varmeste fra vandhanen, som jeg skyder til at være omkring 55 grader. Lad lyset være i vandet i omkring 15-17 minutter. Her vil det stå og blive blødt så det kan modelleres efterfølgende.

Step 3: Tag lyset op af vandet, og tryk det fladt på det stykke du ønsker at sno. Er lyset for hårdt, så giv det en ny omgang varmt vand og lad det stå 5-10 minutter ekstra. Mærk løbende om det er klart til brug.

Step 4: Tag fat i hver ende af lyset og sno dem hver sin vej. Du vil nu kunne mærke at lyset begynder at sno, og du kan nu bedømme hvor mange snoninger du ønsker. 

Step 5: Dyp lyset i koldt vand, og lad det stå i 5 minutter. 

Step 6: Er dine lys blevet lidt skæve, eller er snoningerne ikke som ønsket, så kan du sætte dem tilbage i varmt vand og gentage step 3 og 5. Dette vil give dig mulighed for at lave dine lys lige præcis som du ønsker.