English below

Kære studerende

Vi skriver til dig fordi selvom den planlagte ”Studiemiljødagen 2020 – Det gode studieliv!” måtte udskydes pga. covid-19 nedlukning af universitetet, og du derfor må undvære de gode workshops indtil næste år, så vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at der er digitale redskaber til selvhjælp og mange muligheder for at få individuel støtte her i corona-tiden.

Afleveringsfristen for projektrapporten er lige rundt om hjørnet for mange studerendes vedkommende og eksamensperioden er allerede startet for nogen – andre har stadig deres eksamen(er) til gode. Det kan være, at du I de kommende uger sidder og sveder over forberedelserne; terper pensum og pudser oplæg af. Rigtig mange studerende går med alt fra sommerfugle i maven til svedige håndflader og nervøsitet eller er ængstelig når de tænker på eksamensdage.

Eksamenspodcast

I AAU Studie- og Trivselsvejledning møder vi rigtig mange studerende, som oplever at blive nervøse op til eksamen. Derfor har vi lavet denne podcast om eksamen, hvor vi snakker med en studerende om, hvad man som studerende selv kan gøre for at få det bedste ud af eksamenssituationen. Nogle af de emner vi kommer omkring er; Mindset omkring eksamen, forberedelse, konkrete øvelser og teknikker, fokus på motivation, forskellen på eksamensangst og eksamensnervøsitet og hvordan man vender en nedadgående spiral og får det bedste ud af eksamen.

Digitale redskaber i eksamensperioden

For at få det meste ud af din tid her i eksamensperioden kan det være en god ide at lave en tidsplan – arbejd baglæns fra eksamensdatoen til nu og fordel det nødvendige arbejde ligeligt på de dage der er til rådighed. Udskyd i det omfang det er muligt arbejde, der ikke er nødvendigt.

En metode til at minimere sin eksamensangst kan være at skrive det væk.

Se flere tips på Studie- og Trivselsvejledningens webside om eksamensforberedelse. Rigtig god eksamensforberedelse og husk at fejre dine og dine medstuderendes fejl!

Online workshops – eksamensmestring, stress, perfektionisme

Studenterrådgivningen udbyder workshops skræddersyet til eksamenssituationen. De udbydes som online workshops.

Individuel støtte

De mange forskellige hjælpeinstanser har fortsat åbent for online henvendelser og der er stadig mange muligheder for at få hjælp til forskellige problemstillinger; om du har brug for nogen at snakke med, hvis du oplever problemer med at få hverdagen struktureret, finde motivation, laver for mange overspringshandlinger eller noget helt femte. Der er både telefonrådgivning, online fællesskaber, online workshops mm.

Telefonvejledning

Alle hverdage er der mulighed for telefonisk kontakt til en Studie- og trivselsvejleder hos AAU Studie- og Trivselsvejledningen, Studenterpræsterne, Studenterrådgivningen (SRG) og Headspace med flere. Se listen med åbningstider og telefonnumre på vores hjemmeside. Du kan ringe op uden tidsbestilling eller du kan booke tid til en samtale. Det er også muligt at SMS’e med studenterpræsterne; Nanna på tlf. 24 98 46 70 / Christen på 40 34 90 96. Hvis du har studiespecifikke spørgsmål kan du også tage kontakt til din lokale studenterstudievejleder.

Websider

På AAU Studie- og Trivselsvejledningens webside har vi samlet information som er særligt målrettet den nuværende situation på undersiden Corona – Online Hjælp. Studenterrådgivningen har også en særlig hjælpeside med nyttige råd.

Online fællesskaber

Hvis du gerne vil mødes virtuelt med andre, findes der online studiefællesskaber. Studenterrådgivningen er vært hver mandag, onsdag og fredag fra kl.9-12.30, hvor en rådgiver deltager i deres online studiefællesskab. Nogle studerende har taget teten på at oprette et Digitalt Campus (via Microsoft Teams) med læsesal og kaffebar mm, og her er Studenterpræsterne tilstede. ITS kan hjælpe hvis du har problemer med Microsoft Teams.

Live-chat

Studenterrådgivningen tilbyder individuel eller fælles live-chat alle hverdage fra kl.13-15, hvor du kan mødes med andre der er i samme situation som dig og erfaringsudveksle.

Selvhjælpsværktøj

Der er forskellige selvhjælps-studieteknikker på AAU Studie- og Trivselsvejledning. Hvis du har lyst til at få sparring til at arbejde med studieteknikkerne er du velkommen til at kontakte AAU Studie- og Trivselsvejledning eller din lokale studenterstudievejleder. Hvis du har AAU Student-app, findes tre af værktøjerne i Feel-Good delen.

Følg også AAU’s facebook side. Her er der løbende gode råd og relevant info fra AAU og dine medstuderende. Du kan også finde inspiration til at skabe ”Fællesskab hver for sig”, som f.eks. at starte dit eget digitale campus på dit studie.

På vegne af AAU Studie- og Trivselsvejledning, Jacques Kloster