Valentinsdag, årets kærligste dag, falder i år på en mandag. Måske er det noget, du går op i, måske er det bare en ganske almindelig mandag som alle andre. Om end du er alene eller i et forhold, skal du ikke snydes for nogle ideer til, hvordan du gør dagen lidt mere kærlig. 

TEKST Kirstine Marie Nielsen

Forkæl dig selv

Noget af det vigtigste, du skal huske, er at elske dig selv. Det er vigtigt at huske hver dag, men det kan desværre godt være noget mange glemmer. En undskyldning for rigtig at forkæle dig selv er valentinsdag, så skru op for hyggen og gør noget godt for DIG. 

  • Du kan forkæle dig selv med en lækker hjemmespa. Du kan nemt finde nogle ansigtsmasker, nogle hårkure og noget neglelak til manicure. Gå i gang med en lækker selvforkælelse og plej din krop udefra og ind.
  • En anden måde at forkæle dig selv er ved at købe en pæn buket, kun til dig. Først og fremmest pynter det i hjemmet og skaber glæde, hver gang du kigger på den. Du kan købe den billige buket fra Rema1000 eller flotte dig og gå til blomsterhandleren. 
  • Se en masse kærlighedsfilm! Find de mest romantiske film, køb alle dine yndlingssnacks og hav en aften med en masse filmhygge. Det bedste ved, at du er alene er, at du helt selv kan vælge filmen, og så behøver du ikke dele dine snacks med nogen. 
  • Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, så smut i en lækker undertøjsbutik og køb noget nyt lækkert undertøj. Det gør noget helt specielt for sindet at hoppe i et nyt sæt undertøj – især hvis det matcher og er lavet i lækker kvalitet. Det vil give dig selvtillid, og det er en skøn gave at give dig selv.  
  • Lav din livret til aftensmad. Vi har alle en ret, vi synes, der er lidt lækrere end alle de andre, så gå ud og køb ind til den og brug tid på at kredse om den lækre mad. Du kan invitere en ven eller veninde på forbi, så kan i nyde delikatesserne i skønt samvær. 

Forkæl en du holder af

Har du fundet din udkårne, så er valentinsdag den oplagte mulighed for at gøre lidt ekstra for kærligheden. Det er vigtigt at huske at forkæle hinanden, ikke blot i hverdagen, men også på den mest kærlige dag om året. 

  • Det er altid hyggeligt med en film, så tag en tur i biografen og køb en masse snacks. Det er en hyggelig måde at bruge lidt tid sammen, og forhåbentligt er der en film i begge vil se. 
  • Hvis ikke I har lyst til at bruge så mange penge på valentinsdag, så kan det også være rigtig romantisk at gå en dejlig tur i nogle dejlige omgivelser. I kan pakke en lille taske med lidt varm kakao, og måske et stykke chokolade eller to. Gåturen giver god mulighed for at snakke om alt mellem himmel og jord, og måske lære hinanden endnu bedre at kende. 
  • Det er skønt at bruge tid med hinanden, især hvis I skal lære noget nyt imens. Tag på et romantisk kursus, hvor i kan lære at lave chokolade eller flødeboller. I kan begge blive udfordret, grine med hinanden og få en masse lækkerier ud af det. Hvis ikke I vil betale for et kursus, så er der mange opskrifter på nettet, hvor I kan udfordre jer selv hjemme i køkkenet. 
  • Lækker mad gør hver mand glad, så hvorfor ikke forkæle hinanden med lidt lækkert til ganen. Det kan enten være ude eller hjemme, alt efter hvad I finder mest romantisk. Til maden skal der selvfølgelig være en lækker flaske vin, eller to. Få en skøn aften i hinandens selskab med lækkerier, der springer på tungen. 
  • Måske husker I ikke at sige alt, hvad I elsker ved hinanden i hverdagen. Valentinsdag er en perfekt grund til netop at fortælle, hvorfor i lige præcis elsker hinanden. Så skriv et brev til hinanden, hvor I fortæller, hvad i finder godt ved hinanden og jeres forhold. Det er en skøn måde at sætte ord på sine tanker og glæde sin partner med søde ord.