December 2017

Et sted mellem Danmark og Skotland

Kære Agenda

Når jeg går rundt i Dundee, er jeg begyndt at tænke over, at jeg faktisk bor i et andet land! Nu hvor det er blevet rigtig hverdag for mig, vænner jeg mig stille og roligt til de forskelle, både store og små, der er mellem at være her og i Aalborg.

Jeg har fundet ud af, at man hurtigt vænner sig til, at bilerne kører i den anden side af vejen, og at ’haggis’ slet ikke smager så grimt, som de fleste siger – jeg synes faktisk, det er noget af det bedre, jeg har spist herovre!

Jeg har også lært, at vejret slet ikke er så dårligt, som jeg havde fået fortalt. Faktisk vil jeg påstå, at det er meget bedre end i Aalborg! Forskellen er bare, at det er meget, meget uforudsigeligt, så lige i den forstand er det sandt, at man altid skal huske sin paraply…altid!

Det er heller ikke så svært at forstå den skotske accent mere, eller så er jeg bare mindre bange for at bede dem om at gentage. Noget, der fortsat skal gentages mange gange, er dog mit navn, for ’Rikke’ lader ikke til at kunne udtales af nogen med andet modersmål end dansk. Måske med undtagelse af franskmænd. Og så tror jeg, at jeg er blevet betydeligt bedre til tal med alle de mønter, jeg har lært at håndtere.

Den største forskel, jeg mærker, er faktisk afstanden fra dem, jeg kender allerbedst derhjemme. Nogle gange føler jeg mig fjollet over, at jeg bare gerne vil have et rigtigt kram. Men så er det godt, at jeg har haft besøg af både min kæreste og mor – længere væk er de heldigvis ikke. Og næste gang jeg skriver til jer, er jeg jo allerede hjemme! Det er dejligt at komme hjem i julen, for der kommer jeg i forvejen til at bruge meget tid med min familie, og det har jeg efterhånden brug for.

Indtil da ser jeg frem til at opleve lidt af december herovre – noget skotsk juleri. Det håber jeg også, at I har tid til i Aalborg. Selvom eksamener tager  meget af tiden, kan der altid være plads til lidt julehygge, ikke? En pebernød fylder i hvert fald ikke så meget. Dem savner jeg for resten også.

Mange hilsner fra Rikke