Kære medstuderende.

Så er det blevet efterår igen og dermed også tid til at få indflydelse på din uddannelse og dit universitet.

Med efterårets kedelige vejr og kortere dage følger nemlig årets højdepunkt på universitetet – universitetsvalget! Her i oktober starter første del af valget, hvor vi studerende skal opstille til valget. Valget bliver udskrevet den 10. oktober, og derefter har vi to uger som studerende til at opstille og sikre vores indflydelse.

Hvorfor stille op?

Aalborg Universitet er en stor organisation, hvor der konstant bliver taget en masse beslutninger på alle niveauer, som påvirker vores uddannelser og vores studieliv. Om det er kvaliteten af vores kurser og moduler, størrelsen på optaget af nye studerende eller kantinens åbningstider, så bliver det alt sammen besluttet steder på universitetet, hvor vi studerende har mulighed for at få indflydelse, hvis vi stiller op. Hvis vi studerende ikke står sammen og stiller op til universitetsvalget, bliver det nemlig besluttet uden os.
Så hvis du går op i dit studie og dit studieliv – så bør du også overveje at stille op til universitetsvalget!

Hvorfor stille op for Studentersamfundet?

Det er ikke lige meget, hvem man stiller op for til universitetsvalget. Det er vigtigt at have et bagland og at være en del af et fællesskab, som kan hjælpe med at opkvalificere dig og støtte dig i dit arbejde.

Her er 6 god grunde til, at du skal stille op for Studentersamfundet: (Dette skal opstilles som en fremhævet liste)

  1. Studentersamfundet er din interesseorganisation som studerende på Aalborg Universitet og har som højeste formål at forbedre alle studerendes uddannelser og studieliv.
  2. Studentersamfundet har en bestyrelse og en Studenterpolitisk Ordfører, som arbejder for dit studiemiljø både på universitetet og gennem lokale instanser såsom hos kommunen.
  3. Studentersamfundet afholder bootcamps, som klæder dig på til dit arbejde og sikrer, at du løbende bliver støttet og hjulpet i dit arbejde.
  4. Studentersamfundet er fagligt funderet og bringer ikke partipolitik ind i vores beslutninger og arbejde.
  5. Studentersamfundet har det Akademiske Råds-netværk, som sikrer, at der er en direkte linje fra jer indvalgte og til vores medlemmer i universitetets bestyrelse.
  6. Studentersamfundet har et sekretariat og lokaler, som står til rådighed for alle, som stiller op på Studentersamfundets liste.

 

Du kan læse mere om de forskellige råd og nævn på næste side eller på www.aauvalg.dk. Hvis du har nogle spørgsmål eller har lyst til at stille op på Studentersamfundets liste, kan du altid kontakte os på univalg@studentersamfundet.aau.dk og møde op til Basseralle – En studenterpolitisk festdag eller vores opstillingsmøder, som du kan finde på vores Facebook-side.

 

Vi håber, at I vil være med til at samle faklen op og sikre dit og dine medstuderendes studieliv!

 

Mange venlige hilsner

Simon Mæng Tjørnehøj og Mads Thrysøe Christensen

Studenterpolitisk Ordfører og Valgansvarlige, Studentersamfundet v/ Aalborg Universitet