September 2017

Nye indtryk

Kære Agenda. Jeg håber, I alle har en god studiestart.

Min start har, som forventet, været ret anderledes og spændende. Ligesom der er rusuge i Aalborg, blev jeg her i Dundee også en del af deres rusuge, eller ”Freshers’ Week”. Det var en fin måde at komme ud af mit værelse på og opleve det sociale og kulturelle på én gang og samtidigt lære byen og campus at kende.

Det har været meget specielt at opleve, hvordan byen reflekterer sin kultur. Bygningerne er så gamle og fine, og universitetet lader stadig til at bevare de gamle traditioner på en helt anden måde, end jeg er vant til. Da jeg er glad for både ’gammeldags’ og tradition, tror jeg hurtigt, at jeg vil føle mig hjemme her. For mit vedkommende er det nemlig lidt overvældende at være blandt mange nye mennesker hver dag, men dét at føle sig tilpas i byen, hjælper meget på det.

For eksempel er det ret specielt at være omfavnet af så fin en natur. Det er i hvert fald ikke hver dag derhjemme, at jeg kigger ned ad en gade og bliver mødt af et bakkelandskab!

Heldigvis er jeg kommet til at bo i en lejlighed med fem søde piger: tre fra USA, en fra Holland og en fra Frankrig, og vi er gode til at støtte og forstå hinanden i den lidt svære begyndelse. Vi er nemlig blevet enige om, at selskab er den bedste medicin mod hjemve. Og så er jeg heldig, at jeg kan kommunikere med dem derhjemme, lige så meget som jeg har brug for.

Nu må jeg hellere begynde at læse, for lige den slags lader til at være det samme for både Aalborg og Dundee.

Mange hilsner fra Rikke