Fakta boks:

 • Navn og alder: Marie Mølle Jensen, 35 år
 • Stilling og uddannelse: Adjunkt i engelsk; pd. i empirisk lingvistik
 • Studie: Engelsk

 

 1. Beskriv dig selv med 3 ord

Personlighedsmæssigt: glad, organiseret og udadvendt

 1. Hvad ville du være som barn?

Jeg vidste ikke, at der var noget, der hed lingvistik, så jeg ville i hvert fald ikke være det, jeg er nu, for det vidste jeg ikke, at man kunne være. Da jeg var helt lille, ville jeg gerne være psykolog eller advokat; det lød fancy i starten af teenageårene. Senere hen ville jeg gerne være gymnasielærer, hvilket er meget standard, når man begynder at læse på universitetet; så tænkte jeg: ”Jamen, jeg skal da være gymnasielærer.” Jeg var godt nok ude og prøve at undervise på et gymnasie, men så besluttede jeg ret hurtigt, at det ville jeg ikke være alligevel. Jeg er stadig lærer, men det, man laver som underviser på et gymnasie, er ikke det samme, som det man laver på et universitet. Jeg ville gerne undervise i noget lidt mere interessant, og så blev det universitetsprofessor.

 1. Hvad er du fagligt mest stolt af?

Det er altid en milepæl at få sin Ph.d. – så er man blevet en akademiker. Det største jeg har lavet er min Ph.d. Det er et meget stort samlet værk.

 1. Hvis du vandt 10 millioner, hvad ville du så gøre?

Er det kun 10 millioner?! Jeg ville sætte nogen af dem ind på en opsparing. Og så kunne jeg godt finde på at købe en Tesla, et fint hus, ud at rejse og orlov fra arbejde i 2 år.

 1. Hvad er det skøreste som er sket for dig?

Det ved jeg ikke helt. Det skøreste, der et sket for mig, er ikke engang noget, jeg har gjort, men det er noget, der er sket: Jeg rejste alene til USA, da jeg var 13 år, og jeg havde aldrig været ude at flyve før; det fik man ikke lov til i dagens Danmark dengang. Jeg havde en penneveninde; det var ”back in the day”, hvor man skrev og sendte breve til hinanden.

 1. Hvilken kendt person, død eller levende, vil du helst møde?
 • Jalal ad-Din Rumi – digter og mystiker
 1. Hvad er det værste ved dit job?

Man har ikke nok tid til alt det, man skal. Alt ville blive bedre, hvis man havde bedre tid: Man har ikke tid til at forberede til undervisningen, til at interagere med de studerende og til at forske. Det er generelt bare svært at finde tid til alt – der er bare for få timer på et døgn. Jeg vil gerne forberede det sjoveste og mest spændende til undervisningen, men det er der bare ikke altid tid til.

 1. Hvad er din livret?

Indisk mad og engelsk/britisk mad. Sunday lunch.

 1. Hvilket dyr ville du være?

Dén har jeg faktisk tænkt over, og selvom jeg har forberedt mig hjemmefra, så er jeg kommet frem til lidt kedeligt: En kat; fordi den er sød, blød, et godt lidt, sover 80 % af tiden, får maden serveret, og den måde, de spinder på, har en helende effekt.

 1. Hvad er dit nuværende projekt?

Lige nu sidder jeg og prøver at skrive en artikel, der handler om den dialekt, man har i Newcastle-området – dialektlitteratur.