Tekst og Foto: Dianna Korshøj

Vi gør det igen og igen; afslutter et kapitel for at påbegynde et nyt. Her på Agenda er det ingen undtagelse. Værket er primært drevet af frivillige studerende på AAU – kodeordet er ”studerende”. For det er både med glæde og vemod i sindet, vi takker af for en af vores faste motiverede skribenter. Jeanne Wislund tiltrådte vores fantastiske team i oktober 2015 som en ung, passioneret og lovende skribent og skrev sin sidste artikel med Lasse Rimmer i maj-udgaven 2017.

 

Tilflytter: Jeg var lige flyttet fra Horsens til Aalborg for at tage min kandidat, og dem, jeg kendte i byen, havde jo selv et travlt liv, så jeg manglede netværk, og da jeg godt kan lide at skrive, virkede Agenda oplagt. Jeg fik et chok til mit første redaktionsmøde, for jeg havde forventet at kunne sidde og se tingene an, men jeg var hurtigt en del af gruppen, som skulle komme med idéer til det næste nummer af Agenda. Det var lidt af en mundfuld at starte, for jeg startede både på min kandidat, i et job som mentor og som skribent i Agenda, og der var meget at se til. Det løste det sig jo alt sammen alligevel, for jeg er da blevet i Agenda indtil nu!

 

Frirum: Studiet var meget anderledes, end hvad jeg var vant til fra Aarhus Universitet, så jeg brugte meget længere tid på det end forventet, men så var det at skrive artikler et godt afbræk. Hvor opgaveskrivning er noget, hvor man skal holde talesprog og adjektiver langt væk, er det muligt at bruge i en artikel. Agenda har været mit dejlige frirum. Det har været virkeligt dejligt at kunne skrive, noget, som ikke er super stift, men som faktisk er personligt. Du kan lægge rigtigt meget af dig selv i en artikel for Agenda, og jeg kan godt lide, at man mærker mennesket, der skriver. Det kan man jo oftest ikke i opgaver.

 

Clean Cut: Jeg har været rigtigt glad for jobbet som skribent, og i starten havde jeg det lidt svært ved at skulle sige farvel. Det har været en tryghed og en frihed med mennesker, man arbejder godt sammen med, og hvor man kan få nogle gode grin og oplevelser, men jeg tror, det er bedst at lave et clean cut, nu hvor jeg skal søge arbejde. Jeg kan jo ikke være studerende og arbejde hos Agenda for altid, selvom det ville være trygt og rart. Heldigvis har det givet godt på CV’et at have været i Agenda – jeg fik min praktikstilling på grund af det, og nu er det et essentielt element i min jobsøgning. Vil jeg anbefale det til andre? Hell yeah!

 

Med det tager vi afsked med Jeanne, som har knoklet for Agenda i næsten to år. Som dedikeret skribent, fantastisk kollega og god ven sætter hun arbejdssejlene mod andre kyster, og selvom ingen helt kan fylde hendes sko, har vi et par velmenende træsko, som vores nye skribent-spire er godt i gang med at udvide. Skal vi også finde et par sko til dig?