Tekst og Foto: Rikke Sønderby

August 2017

Vil I hjælpe med at pakke?

Hej, jeg hedder Rikke. I plejer ikke at se mig udover det, jeg selv har set gennem et kamera, fordi jeg normalt er fotograf og korrekturlæser for Agenda. Men da jeg skal i gang med mit 5. semester på min uddannelse, Language and International Studies, English, vil jeg tage jer med på udlandsophold i Dundee i Skotland. På den måde kan jeg holde kontakten til Agenda, og jeg har tænkt mig at skrive hjem til jer hver måned indtil min hjemkomst i december, så I kan få et billede af, hvad jeg laver og måske blive klogere på, hvordan et udlandsophold foregår. Det kan måske også give jer lyst til selv at tage på sådan et eventyr engang.

 

Lige nu er jeg stadig i Aalborg, og jeg er i gang med at få de sidste ting arrangeret, inden jeg skal være i Skotland først i september. Jeg tror, det gælder alle, som vælger et udlandsophold, at det faktisk er ret omfattende at få planlagt. Selvom jeg rejser med en AAU-samarbejdsaftale gennem Erasmus+, har jeg haft ansvaret for at skrive med og få underskrevet dokumenter af de rette personer fra både AAU og Dundee. Heldigvis har Internationalt Kontor været der til at hjælpe, så jeg er glad for, at Erasmus+ skaber en forbindelse mellem universiteterne, så jeg ikke er det eneste medium mellem de to.

 

Udover de mere AAU-praktiske ting, er jeg ret spændt på min håndtering af en ny kultur, da det er første gang, jeg skal bo i et fremmed land. En lignende tanke er, at jeg skal sige, et heldigvis kort, farvel til min kæreste, familie og venner og hele måden, som AAU fungerer på. Den oplevelse vil jeg naturligvis skrive til jer om i de kommende måneder.

For nu vil jeg blot sige på gensyn – og selvfølgelig god studiestart!