Tekst: Anders Risgård Tranholm

 

Fakta boks:

 • Navn og alder: Steen Ledet Christiansen, 42 år
 • Stilling og uddannelse: Lektor i amerikansk kultur og medier; cand.mag. og pd.-grad i Engelsk
 • Studie: Engelsk
 1. Beskriv dig selv med 3 ord

Sur gammel mand

 1. Hvad ville du være som barn?

Da jeg var et lille barn, ville jeg gerne være astronaut, men da tingene blev lidt mere realistiske, og jeg skulle til at tænke lidt mere over tingene, ville jeg gerne være ingeniør. Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg gerne ville være det; jeg var altid god til matematik, fysik osv., og så gav det hele lidt mere mening – jeg startede også oprindeligt på ingeniøruddannelsen, men faldt fra fordi jeg ikke gad det alligevel, og så endte jeg på Engelsk

 1. Hvad er du fagligt mest stolt af?

Det er svært at sige, men det må næsten være den bog, jeg lige har udgivet, der hedder Drone Age Cinema: Action Film and Sensory Assault

 1. Hvis du vandt 10 millioner, hvad ville du så gøre?

Rejse verden rundt

 1. Hvad er det skøreste, som er sket for dig?

Det ved jeg sgu ikke. Jeg var på Roskilde Festival et år, hvor folk blev trampet ned.

 1. Hvilken kendt person, død eller levende, vil du helst møde?

Alfred Hitchcock

 1. Hvad er det værste ved dit job?

Der er 2 ting: Det ene er interne ting, hvor der er enormt meget administration, der skal gennemgås, for at universitet det kan holdes flydende; så det betyder, at en del af vores tid bliver brugt på ting, som ikke har noget at gøre med vores undervisning eller forskning, og det virker egentlig som spild af tid. Den mere ydre ting er den manglende respekt for universiteter, uddannelser og viden generelt i vores samfund; især fra vores politikere, men også andre personer der mener, at det ikke kan være noget særligt – ikke kun mit eget felt, men alle felter generelt.

 1. Hvad er din livret?

Pizza

 1. Hvilket dyr ville du være?

Dovendyr; de tager sig altid god tid til det, de gør – og det er idealet

 1. Hvad er dit nuværende projekt?

Det er en bog om digital film; hvad sker der i den her brydefase, hvor filmen går fra at være et analogt medie til at være et digitalt medie, der ikke nødvendigvis har nogen grundessens eller koalition mellem det at blive optaget, og det der bliver produceret.