Klummen

Ved Søren Valgreen Knudsen, afgående uddannelsespolitisk ordfører

 

Kære medstuderende

April er en særlig måned for os aktive i Studentersamfundet, for der har været afholdt generalforsamling, og der er fundet en ny ledelse, som skal sikre, at vores forening vil trives og udvikle sig det næste år.

I den studenterpolitiske del af Studentersamfundet har vi derfor budt velkommen til en ny ordfører, der skal styre den studenterpolitiske udvikling på AAU og et hold (den Studenterpolitiske Direktion), der skal understøtte ordføreren i dette arbejde. Jeg vil gerne byde dem alle velkommen og takke dem for at ville bruge store dele af deres liv i det kommende år på at arbejde på at gøre vores hverdag som studerende så god som muligt, og sikre at vi fortsat holder et højt niveau på vores uddannelser.

Men ledelsens opgave er at sikre, at rammerne for at lave politik er i orden. Rammerne skal så fyldes ud af jer studerende. Derfor er jeg også enormt glad for det engagement, jeg har oplevet hos dette års indvalgte. Der har været god deltagelse og interesse, når vi har afholdt kurser, og flere har også involveret sig i central studenterpolitik. Ligeledes er flere af de decentrale fagråd blevet mere aktive i det centrale, koordinerende arbejde, hvilket er en stor gevinst for organisationen. Men der er stadigt altid plads til flere, som jeg også altid skriver.

På et personligt plan er april også en stor måned for mig, fordi det er første gang, siden jeg startede på AAU for seks år siden, at jeg ikke har en studenterpolitisk post. Som jeg også beretter lidt om andetsteds i bladet, så har mine år i studenterpolitik været uvurderlige for mig. Den erfaring og de venskaber, jeg har fået, har været med til at forme og danne mig og vil uden tvivl være retningssættende for resten af mit professionelle og personlige liv. Jeg ønsker inderligt for alle studerende, at de bliver engageret i en eller anden form for frivilligt arbejde i løbet af deres universitetsår, og hvis det ikke er studenterpolitik der lokker, så har Studentersamfundet en lang række andre muligheder og grupper.

Så også her i klummen skal der lyde en stor tak for denne gang, det har været en stor ære og fornøjelse at repræsentere jer, og jeg er overbevist om, at det kommende hold nok skal gøre et endnu større stykke arbejde.