Din ansøgning er allerede godt på vej til at blive krøllet sammen og tage en lufttur direkte mod papirkurven. Det er i hvert fald tilfældet, hvis du inkluderer 15 lange passager om dine daglige fejeresultater på lageret i et supermarked. Ingen – som i ingen i verdenshistorien – har vundet en ansættelsesrunde ved at lade sit CV strække sig over 10 sider for at få plads til alle detaljer på tidligere arbejdspladser.

Men CV’et kan sikre dig et job. Det kræver dog, at du skærer ind til benet, prioriterer indholdet og tager højde for, hvad jobagenter typisk efterspørger. Jeg har gennem mange snakke med virksomheder og rekrutteringsbureauer kommet frem til, at der er tre ting, du SKAL gøre og tre ting du ALDRIG må gøre, når du laver dit CV.

1. DROP målsætningen
En trelinjers målsætning om, at du vil have et job, var mode i forrige årti, men i dag vil de færreste se det som et plus. Det giver sig selv, at du er på udkig efter et job eller nye udfordringer, når du sender en ansøgning.

2. HUSK et afsnit med kernekompetencer
Gør det let for personen, der skal læse din ansøgning, og tydeliggør, hvad dine 10 stærkeste færdigheder er. De skal selvfølgelig være målrettet stillingen, du søger.

3. DROP de generiske evner
Afsnittet med dine kernekompetencer giver kun din ansøgning værdi, hvis du holder dig fra at skrive floskler som ”god kommunikatør” og ”omstillingsparat”. Vær konkret og skriv i stedet “stor praktisk kommunikationserfaring” og ”har nemt ved skiftende arbejdsopgaver”.

4. HUSK links til sociale medier
Sociale medier er for mange en stor del af en ansættelsesrunde. Gør det nemt for firmaet ved at indsætte links til LinkedIn eller din professionelle hjemmeside, mens du godt kan udelade adressen til din Facebook-konto.

5. DROP dine arbejdsopgaver
Fortæl om de vigtigste arbejdsopgaver og største bedrifter på tidligere jobs, men udelad de daglige rutiner. Din potentielle arbejdsgiver vil vide, hvad du kan være med til at opnå og ikke, om du kan finde ud af at skifte blækpatroner i en printer – medmindre det er, hvad jobbet går ud på.

6. HUSK at holde det kort
Husk, at du afleverer et CV og ikke dine erindringer. Dit CV skal helst være én side og maksimalt to, så fortæl kun om dine seneste og mest relevante jobs.

Om skribenten Andrei Kurtuy er medstifter af virksomheden Novorésumé, der er et online CV-værktøj og vidensunivers for jobsøgende. Platformen rundede i januar tre millioner brugere fordelt på 238 lande. Andrei kommer oprindeligt fra Rumænien, men han har læst en kandidatgrad i Operations and Innovation Management på AAU og er til daglig salgs- og marketingchef i Novorésumé.