I anledningen af Valentines dag den 14. februar giver vi dig de bedste Romcoms, som du kan se enten alene eller med din date (selvom vi ved godt hvilken en af de to det bliver). 

Ønsker du at være prinsen på den hvide hest, eller er du bare en psykopat uden sjæl, har vi også et par gysere klar til dig.

Tekst: Bertin Arpac

Ren Romantik

About time: IMDB: 7.8 (viaplay)
Da Tim bliver 21 år gammel opdager han at han kan rejse i tiden og ændre på de beslutninger han har taget i løbet af livet. Dette udnytter han til at finde kærligheden, men det er ikke så nemt som man skulle tro. No shit.

Love actually: IMDB 7.6 (netflix, viaplay) 
Klassisk must-see romantisk julefilm, der følger 8 par i den hektiske julemåned i London og deres kærlighedsliv. Uanset hvor mange gange man har set den, bliver man aldrig træt af den. 

Ps. Jeg elsker dig: IMDB: 7 (netflix, viaplay)
En enke opdager at hendes afdøde mand har efterladt hende 10 beskeder, der skal hjælpe hende med at komme videre og starte et nyt liv. Ender du med at se filmen, kan jeg også anbefale bogen den er baseret på. 

Love, Rosie: IMDB: 7.2 (filmstriben)
Rosie og Alex er bedste venner og har været det siden de var helt små. Da de er 18 år gamle, skilles deres veje, men de kan ikke rigtig give slip på hinanden, hvilket ender med at blive super frustrerende. Men du kan nok godt regne ud hvordan den ender…

RomCom

Crazy Stupid Love: IMDB: 7.4 (netflix) 
Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling og Emma Stone i et rodet humoristisk kærlighedsdrama er den bedste kombination til en god aften. 

No strings attached: IMDB: 6.2 (netflix)
PRÆCIS den samme som Friends with benefits, men lige så hyggelig at se! 

Friends with benefits: IMDB: 6.5 (viaplay)
Justin Timberlake og Mila Kunis der forsøger at tage deres venskab til næste niveau uden rigtigt at komme i et forhold. De opdager dog ret hurtigt at det ikke går som forventet. 

50 First dates: IMDB: 6.8 (Netflix) 
Hvad ville du gøre, hvis du endelig finder din soulmate, men alt er glemt dagen efter? Adam Sandler forsøger ihærdigt at finde en løsning. Grin og mærk gnisterne flyve.

Skjulte skatte

Den fabelagtige Amélie fra Montmartre: IMDB:8.3 (filmstriben)
Ældre fransk film om den hjælpsomme og uskyldige Amélie, der finder kærligheden i de parisiske gader. Filmen har udover en fortryllende historie et fantastisk soundtrack komponeret af Yann Tiersen og du kender helt sikkert allerede nogle af de sange der er med i den. 

Magic in the moonlight: IMDB: 6.5 (filmstriben)
Fantastisk og utrolig ukendt romantisk film med den bedårende Emma Stone og Colin Firth som makkerpar. Den omhandler den rationelle Stanley, der sendes ud til en familie for at afsløre en mulig svindler, som påstår at hun har magiske evner. Som de lærer hinanden at kende begår de sig ud på et magisk eventyr i de flotteste omgivelser. 

500 days of summer: IMDB: 7.7 (netflix) 
En must-see indie-kærlighedsfilm med Joseph Gordon-Levitt og Zooey Deschanel hvis roller du øjeblikkeligt forelsker dig i. Hvad sker der når du forelsker dig i en person, som ikke tror på ægte kærlighed? 

Den usynlige kvinde: IMDB: 6.1 (Filmstriben) 
Er Downtown Abbey din guilty pleasure, eller har du hang til den puritanske forbudte kærlighed, er Den usynlige kvinde lige til højrebenet – Så længe man ikke hænger sig i de historiske detaljer.

Skeletter i skabet

Annabelle: IMDB: 5.4 (netflix)
Har faktisk ikke set den her film, fordi jeg på ingen måde skal nærme mig den genre, men den skulle være ret skræmmende, så go for it champ. 

A quiet place: IMDB: 7.5 (netflix)
Jim fra The office i en seriøs gyser, som ovenikøbet har gode anmeldelser – hvad sker der lige? I modsætning til Annabelle har jeg set den her, og enten har jeg slet ikke styr på genren, men jeg vil tillade mig at sige den her er ret light. Der er selvfølgelig nogle klamme scener, men den også ret seriøs, hvilket gør filmen super fed. 

Unfriended: Dark Web IMDB: 6.1 (Viaplay)
Hvad gemmer der sig egentligt på dark web? Se med i en moderne version af Blair Witch Project, hvor nettets tråde bliver mørkere og mørkere.

Ghost stories IMDB: 6.4 (Filmstriben) 
Oplev en klassisk overnaturlig kriblen ned af ryggen, når professoren skal til bunds i  uforklarlige hændelser.

Læs også Netflix og chill for yderligere inspiration