Slå dig løs i universets tanker i den tropisk danske natur, for nu kan AAU også tilbyde 75.000 m2. varieret blomstereng. Vild med Vilje er et naturvenligt studiemiljø, måske endda også et studievenligt naturmiljø? 

Tekst: Martin Ingversen

Du er, hvad du spiser, den har vi alle hørt før. Lige såvel, er dit mindset, hvad du tænker. At sidde i et naturbevidst område, vil lade dig dwelle mere i unikhedens øjeblik der beror sind og tanker. At skabe mere nærvær med din indre ro vil på en og samme tid få dig til at fokusere mere.  Hvornår  har du sidst siddet og betragtet Moder Jords kærlighed? Den summen der skaber betingelser for liv? Den smukke stilk der spirer til en top med en farverig krans? De vilde blomster, der blomstrer og skaber harmoni? Nu har Foreningen Vild med Vilje gjort det muligt, og AAU er med i front. Vild med Vilje gør livet vildere, lettere, smukkere og sundere. Det med at være forbundet med selve naturen er kerneessensen for alt liv, hvilket ”Vild med Vilje” i særdeleshed har slået rødder i.

AAU vil være vild med vilje.
Er du også træt af den kulturelle larm og trommen, kan du nyde livets brummen med et nyt koncept der hedder Vild med Vilje: Konceptet er, kort beskrevet, et nyt tiltag, der slipper de kulturelle tøjler og lader naturen vokse frit omkring. 

AAU har implementeret det nye koncept med det formål at forme og skabe en mere biodivers campus, der tillader forlegenhed og kærlighed til Moder Jord. Græsset får lov til at gro, blomster spirer og kærligheden blæser vidt omkring. Rent lavpraktisk er Vild Med Vilje et opgør med den trimmede græsplæne og består i at stoppe den hyppige græsslåning og i stedet høste græsarealer med le eller maskine 1 til 2 gange om året. Græsarealerne  som førhen var korte, krævende og monotone året rundt, får nu lov at gro langt, danse i vinden og tilpasse sig form og farve med årstidernes skiften. Nye spændende planter kommer spirende frivilligt og skaber en rig variation, i både plante- og dyreliv.

En naturlig dobbeltgevinst 
Aalborg campus service er under en grøn omstillingsprocess i forhold til drift og har startet en bevægelse, der skal imødekomme de enorme belastninger, der hidtil har været på miljøet. Det har indtil videre, resulteret i udskiftning af pærer, grønnere køkkener og generelt lavpraktiske initiativer. Ydermere har mange studier indstillet sig til digitale eksamener netop for at imødekomme den enorm mængde ressourcespild med papir, transport og ligegyldig administration. Alle disse initiativer har været med til at løfte AAU i en mere grøn diskurs.  Ydermere søger projektet Vild med Vilje at mindske brugen af energi på græsklipning og tilsvarende øge ressourceforbruget til studiemiljøforbedrende tiltag,  f.eks. forbedret udendørs opholdsarealer med øget synlighed til den vilde danske natur. 

At tillade sig selv et mere grønt sind og en vis form for bæredygtig tankegang under sin uddannelse, vil ikke kun berige dig med en naturlig kærlighed for Moder Jord, men også en større jobgaranti. Virksomheder, NGO’er og offentlige institutioner leder som aldrig før efter fagfolk med grønnere sind.  Når man har naturen in mente under studietiden samt bevidste tanker på naturens tilstand, beriges man med et grønnere sind, der oven i købet beriger dig med en konkurrencemæssig fordel på arbejdsmarkedet. 

Meget andet godt fra naturen
Gartner ved AAU Campus Service, Rasmus Gamborg Larsen, udtaler også en vigtig pointe: ”I disse grønne tider skal vi være meget bevidste om at sikre miljørigtige arbejdsprocesser. Vild med Vilje understøtter, at vi får en meget større mangfoldighed af planter og dyr på campusarealerne, og samtidig betyder nedsat maskinbrug også mindre udledning af skadelige gasser og partikler. Derfor kan jeg stå inde for den måde, vi passer vores arealer på. Vi vil gerne støtte den grønne udvikling i gartnerafdelingen på AAU”.  De næsten 1000 sparede timer på en larmende co2-spreder, giver gartnerne mulighed for mere varierede og spændende initiativer. 

Derudover tilbyder Vild med Vilje også meget andet end blot arealer til  lektielæsning og bevidste tanker om universets ydre. Du kan også snuppe en kold øl med vennerne og dwelle i et godt selskab i et af de nyetablerede fælleshaver med bålsted efter en lang projekt dag. Hvad venter du på?