Tekst: Majken Ravnkilde

Kære Agenda

For godt 1 1⁄2 år siden besluttede jeg mig for at tage et semester i udlandet i Australien. Siden da har jeg spurgt mig selv 1000 gange om det nu også var en god ide. Nu sidder jeg så 1 måned inde i mit ophold på et værelse i Southport iført en Griffith University sweatshirt og forsøger at svare på lige netop det spørgsmål. 

Det første stykke tid hernede har ikke ligefrem været en dans på roser og har budt på mange udfordringer. Den største af alle har nok været at skulle opbygge et nyt socialt netværk da jeg er afsted alene på min tur. At skulle integrere sig på uni blandt folk der har kendt hinanden i mindst 2 år er ikke umiddelbart den nemmeste opgave og forelæsningslokaler indbyder ikke ligefrem til small talk. Men er der en ting jeg har lært indtil videre så er det at man må arbejde hvis man vil opnå resultater. Jeg lærte hurtigt at det er virkelig vigtigt at deltage i arrangementer uden for studiet også selvom man føler sig begravet i bøger og eksaminer. Og fandt også ud af at det kan være en fordel at vælge fag som har gruppeeksaminer eller ekskursioner hvor det er nemmere falde i snak med ens medstuderende. Noget andet jeg har lært er at man ikke skal regne med at folk opsøger kontakt selv, så man er virkelig nødt til at holde kontakten og til tider være super akavet og spørge folk om deres Facebook. 

Til trods for stort besvær er det lykkedes mig at finde folk 15.695 km fra Aalborg som faktisk ikke er helt forfærdelige hvis jeg skal sige det selv. Sammen med flere af dem har jeg været afsted i praktik i regnskoven, reetableret og ryddet op på Pelican Beach, været i biffen, set kænguruer i Coombabah parken og været på bytur i Broadbeach. 

Glæder mig til at se hvad resten af tiden hernede byder på. Cheers!

Tips og tricks: 

#1
En lang flyvetur er virkelig sur hvis du som mig ikke kan sove derfor er transportsyge plastre, hovedtelefoner med noice cancel, et tæppe og natbriller et must. 

#2
Med et lavt madbudget har du flere penge til fede rejser og ture så husk at lave en madplan. 

#3
Personliggør dit værelse med fx. billeder, nipsting eller en lyskæde så du har en hjemlig base at være i når det hele føles lidt for fremmed. 

#4
Vend dig til at være kontaktskaber, telefonen ringer ikke af sig selv. 

#5
Find billige eller gratis events på campus eller i nærheden af hvor du bor. Du kan nemt score fede events fx koncerter, yogatimer, strandture eller vildtreservater.