Alle ved det, alle kan mærke det; Nedskæringerne på uddannelse. I de andre store studiebyer råber de studerende op, de vil ikke finde sig i det mere. Nu er det vores tur, for der sker også ting i Aalborg, der er pisse nederen!

Indsendt af Cecilie Pallisgaard Jensen

Over hele landet lukker uddannelser, grundet mangel på ressourcer, og fordi det pga. besparelser ikke kan lade sig gøre økonomisk at drive bestemte uddannelser. Dette er for eksempel sket med Bacheloruddannelsen i Geografi. Den skal lukkes. Det er pisse ærgerligt! Kunne man ikke i en tid med klimaforandringer tro at studerende på Geografi ville kunne komme med gode forslag til løsninger? – Det tror jeg.

Nå men, nu til en anden skrækhistorie! Jeg har en veninde der læser på universitetet i Aalborg, og står til at færdiggøre sin bachelor i slutningen af juni. Denne veninde skrev til mig i starten af semesteret, at hendes ene underviser, på et kursus hun har på sit bachelor-semester, er blevet fyret og at han i den forbindelse har besluttet, at han vil give hele holdet 12 i deres eksamen. Jeg tænkte at det var enormt grotesk, og overvejede allerede dengang hvorvidt jeg skulle fortælle det videre til omverdenen. Jeg snakkede med min veninde om det, hvortil hun svarede, at i så fald måtte jeg ikke nævne navne og studie, for hun ønskede ikke at det gik ud over hende eller hendes medstuderende, hvis det blev opdaget – hvilket jeg er fuldt forstående overfor, hvilket faktisk i sidste ende var grunden til, at jeg ikke skrev dengang.

Men nu gør jeg så alligevel, for i går skrev min veninde til mig at der var nyt om situationen. Hun fortalte at instituttet, hun går på, har fundet ud af, at han har givet alle på holdet 12 i deres eksamen. Det betyder så at deres eksamensspørgsmål skal revurderes, hvilket jo faktisk betyder, at et helt hold af studerende sidder og er nervøse for, hvad der nu skal ske. Dette kan jo faktisk have nogle ret negative udfald. Enten skal de alle sammen lave en ny eksamensopgave, hvilket er en fin løsning, hvis deres eksamensspørgsmål ikke bliver vurderet som værende godt nok.

Men det kan jo så også tage en større drejning, fordi hvorfor skulle en underviser, der har besluttet sig for at give alle 12, gide at undervise de studerende, og videreformidle de ting de skal bruge i forbindelse med deres uddannelse? Så måske ender det med at de skal tage kurset om. Det ville jo så betyde at en hel årgang først ville kunne få deres bachelorbevis næste år.

Så mit spørgsmål er bare, til alle; regering, universitet, og alle andre der har en interesse i at uddannelserne i Danmark er gode: Hvordan er det rimeligt at almene studerende, der ikke har nogen form for indflydelse på de beslutninger der bliver taget vedrørende VORES uddannelser, skal være kastebolde i konflikter i mellem undervisere og universiteter, pga. besparelser?