Tekst: Alexander Kokkedal

Weekenden 10.-12. november var der atter AAULAN på CREATE inde i byen. LAN-eventet, der afholdes hvert semester, bliver arrangeret af gruppen AAULAN, der hører under Studentersamfundet og består af frivillige AAU-studerende.

Eventet bød på nonstop gaming med turneringer inden for bl.a. League of Legends, Counter Strike: Global Offensive og Hearthstone, hvor man spillede med og mod hinanden på tværs af CREATE’s stueetage. Der var præmier til alle 1., 2. og 3. pladser stillet til rådighed af AAULAN’s mange sponsorer, og når klokken slog midnat var der Midnight Fun med sten-saks-papir-turnering, papirflyverturnering og minigames.

Alt dette lagde grunden for 7 + 24 + 10 = 41 timers hygge fordelt på fredag, lørdag og søndag.

 

Rutineret crew sikrede god stemning

238 billetter blev solgt til eventet – et stort skridt op fra de 154 billetter, det blev til ved Spring ’17 LAN’et i marts 2017. For at kunne rumme alle deltagerne måtte crewet bag AAULAN åbne en ny zone med siddepladser, der lå i baghånden og var klar til brug.

Et LAN-event af den størrelse kan afholdes takket være hjælpen fra sponsorer, AAU og Studentersamfundet, men allervigtigst er de studerende, der planlægger eventet, gør klar til det og står til rådighed i døgndrift under eventet, hvis der skulle være tekniske eller praktiske problemer, der skal tages hånd om ASAP.

Kristoffer Lindstrøm læser Teknoantropologi på 5. semester og er formand for AAULAN. Han kommenterer på det netop overståede LAN-event:

”Det har virket som om, der har været god stemning under hele LAN’et,” siger han.

I løbet af de sidste to år, hvor AAULAN er blevet afholdt på CREATE, har crewet bag AAULAN gjort sig erfaringer og lært at udnytte omgivelserne til det maksimale.

”Vi har efterhånden fået opbygget en rutine herinde. Al den strøm, vi skal bruge, har universitetet faktisk til os. Der er Teknisk Forvaltning (også kendt som Campus Service, red.) virkeligt gode. De har sørget for at købe det udstyr ind, vi har brug for. Det står simpelthen hernede, så vi kan bare trække det ud af et depotrum, så vi næsten er kørende med strøm, udover at vi også skal have vores egne stikdåser,” fortæller Kristoffer Lindstrøm.

Det er en evig læringsproces at koordinere opsætningen af et LAN-event med de frivillige, fx har det før været en kilde til stress først at hente udstyr og sætte alting op på selve dagen for eventet. Denne gang har man gjort det anderledes.

”I stedet for det havde vi faktisk bedt betjentene, om vi ikke allerede kunne få adgang fra torsdag af, og det har de været søde at give os. Så kunne vi allerede torsdag komme med vores ting og stille dem ind, så vi bare kunne fokusere på, at nu skal alle deltagernes ting op at køre, og så kan vi tage vores eget til sidst,” siger Kristoffer Lindstrøm.

 

Ny turnering på det livestreamede LAN

Mange af spillene på AAULAN’s program går igen fra forrige events. Ivan Kjær Gammeljord, der læser Networks and Distributed Systems på kandidatens 1. semester, er turneringsansvarlig i AAULAN. Han fortæller om valget af spil:

”Vi genbruger mange af de store spil, der bliver spillet. Der er jo nogle, der skiller sig ud – rent competitive spil, hvor man kan stille grupper op, og det er dem, vi vælger at appellere til.”

Som noget nyt kunne AAULAN byde på en turnering i Playerunknown’s Battlegrounds – populært forkortet PUBG – der er et online battle royal-spil, hvor det gælder om at blive sidste mand stående. At få spillet på programmet var en udfordring.

”Selve spillet er stadigvæk i udviklingsfasen hos udviklerne, og det har gjort, at vi ikke selv har kunnet etablere en server, som folk kunne hoppe ind og spille med i, så vi har hentet hjælp udefra, hvor det var heldigt, at vi fandt en person, der har dedikeret sig til at holde turneringer, og han havde mulighed for at lave en server til os,” fortæller Ivan Kjær Gammeljord.

Som noget andet besluttede man sig for at streame eventet med alle spillerne, så man kunne følge med i det over Twitch. Ivan Kjær Gammeljord fortæller:

”Vi er for det meste interesseret i at streame og følge med i turneringskampe under eventet, men som en addition dertil lykkedes det vores crew at sætte flere kameramoduler op, der kunne fange LAN’et 24/7 fra forskellige vinkler, når vi ikke castede en turnering.”

 

Plads til frivillige med forskellige fagligheder

Næste event bliver i foråret ’18. Det bliver med en ny bestyrelsesformand i AAULAN, da Kristoffer Lindstrøm har truffet beslutning om at fratræde posten.

”Jeg har lidt besluttet mig for, at det faktisk har været mit sidste LAN som formand, så det er en mærkelig følelse. Men jeg er rigtig glad for, at vi har fået det her store salg, og at det er gået godt. Så er det med ro i sindet, at jeg kan træde af som formand,” fortæller han og regner med stadigvæk at hjælpe lidt til med opsætning til Spring ’18 LAN’et.

Udover en ny formand ville foreningen have gavn af flere frivillige – og ikke blot it-kyndige, men også studerende med andre fagligheder.

”Det kunne være fint, hvis vi havde én mere, der lavede noget PR. Vi kunne godt bruge nogen lidt mere humanistiske.”

”Det kunne også være fint at have en, der er lidt samfundsorienteret; så kunne vi også have en, der havde stået for de her spørgeskemaundersøgelser,” siger Kristoffer Lindstrøm med en hentydning til den planlagte indhentelse af feedback på, hvordan eventet gik.

Man er altid velkommen til at kontakte AAULAN over deres Facebook, AAULANDK. Man kan også gå ind på foreningens hjemmeside, aaulan.dk, hvor der informeres om det enkelte event med dets program, reglerne for de enkelte spil, eventets sponsorer mv. Man kan i øvrigt følge med i AAULAN over Discord.