Tekst og foto: Dianna Korshøj

Når en for nogen ukendt komiker går hen og bliver en halvfed luksusalkoholiker med noget på hjertet, kan man da ikke blive andet end Glad i låget.

For nogen er han bare endnu en ukendt komiker; for andre er han en af de bedste. Daniel Lill er næsten lige kommet hjem fra Danmarks-touren FEM – ZULU Comedy Festival On Tour med Dan Andersen, Heino Hansen, Rasmus Olsen og Morten Wichmann og arbejder lige nu på et onemanshow til 2018. Da vi snakkede med ham få timer før første show på touren, var han sit normale boblende selv.

 

Større er ikke altid bedre

Daniel har været komiker i mange år og er nu så privilegeret, at han kan leve af det – Noget ikke mange komikere kan. Når man vil være komiker, starter man nemlig helt fra bunden med Open Mic’s, som det vi har her i på Maren Turis Gade 6 hver torsdag. Her spirede Daniel også, og når han fortæller, at det sted, han bliver mest genkendt, er i Aaborg, har det vel sine grunde.

Daniel boede i Aalborg i et år, og det kan ikke engang tælles på både hænder OG fødder, hvor mange gange han optrådte i byen i den periode. Han er rigtigt glad for byen og dens muligheder og nyder at komme tilbage

De, der kender til Daniel som komiker, refererer tit til hans dur-joke, da han optrådte som det nye håb ved Zulu Comedy Galla i 2011, men Daniel kan så meget mere. Han har været på tour med navne som Simon Talbot, Jacob Tingleff og Mick Øgendahl, og hans onemanshow Livslimbo sendes både periodisk på TV og kan downloades fra hans hjemmeside.

For ham er det ikke vigtigt, HVAD han snakker om, men at han kan mærke dem, han optræder for. Derfor foretrækker han også arrangementer med et-to hundrede mennesker, for der kan han virkelig mærke rummet:

 

» Vi skal bare hygge os! «

 

Han er af den overbevisning, at hvis man kan snakke om paraplyer i 20 minutter, hvor folk er godt underholdt, har man virkelig fat i noget.

 

Humor man bliver glad i låget af

Daniel Lill arbejder på sit andet onemanshow, som turnerer i efteråret 2018 med titlen Glad i låget. Titlen er meget sigende, for selvom han måske ikke taler om paraplyer, handler showet om alt og ingenting. Formålet med showet er at have det sjovt og underholde.

 

» Det er præcis dét, det her erhverv kan. Det er at sige: vi lover dig et grin – det er eddermame en stor ting at love folk. «

 

Selvom han igen skal underholde for langt over et par hundrede mennesker, glæder han sig! Han har i sin komiker-karriere arbejdet meget med sammenspillet mellem ham og publikum, for det kræver sin mand at få et kæmpe lokale fyldt med mennesker til at føle, at de er sammen om det, der sker på scenen.

 

» Det er et eller andet sted urealistisk, at du kan få lov til at danne ramme om en aften for folk, hvor de bare griner, som vi er den eneste race på jorden, som gør det. Så på den måde giver det ikke nogen mening, og jeg synes, det er en kæmpe gave. «

 

Fremtiden

Daniel er dybt taknemmelig for at kunne beskæftige sig med det, han gør, og selv når han bliver gammel og grå, vil komik og stand-up fylde en stor del af hans liv, selvom det ydre måske ændrer sig:

 

» Jeg tror, stadig jeg laver stand-up, men måske bor på en eller anden gård, og så tror jeg, jeg er blevet rigtig tyk. Fordi det er allerede ved at ske. At jeg bare render og laver mad og hygger mig og drikker vin hver dag. Jeg tror, jeg bliver sådan en luksus-alkoholiker ude på en eller anden gård, måske heroppe i Nordjylland. Så bliver jeg nabo til Niels Hausgaard – hvis han var levende om 50 år. Det liv han lever, kunne jeg godt forestille mig, jeg lever om 50 år. Så udgiver jeg måske en eller anden sjov digtsamling eller sådan noget. «

 

Det er ikke kun Daniels egen alderdom, han synes er spændende, for her i Danmark har vi endnu ikke fulgt en komiker et helt liv, hvilket Daniel synes er noget at se frem til:

 

» Jeg glæder mig sindssygt meget til, vi får gamle komikere! Jeg tror, det sidste show, man laver, når man sådan er rigtig gammel, er en opsummering af det hele. Det bliver: ”sådan fungerer livet”, man starter her, og det her, det er, hvad jeg har forstået af det hele! Hvis man kan få de refleksioner fra en gammel mand, så tror jeg altså, man har fat i noget rigtigt fedt! «

 

Selvom Daniel generelt ikke har hverken en rød tråd eller budskab, når han optræder, kan man kun gisne om, hvad formålet er, engang 50 år fra nu, når der dukker en gammel, grå og halvfed luksusalkoholiker op på stand-up scenen. Hvis han holder samme vellykkede stil som nu, er der nok ikke andet formål end at blive Glad i låget.