Hej Sjoveren

 

Jeg håber, du kan hjælpe mig, for jeg er ved at rive håret ud af hovedet på mig selv. Jeg er i gang med et projekt, som selvfølgelig er gruppearbejde. De andre har meget lave standarder for projektet, og jeg har prøvet at gå på kompromis, men nu synes jeg, at det hele kun egner sig til skraldespanden. Hvad skal jeg gøre?

 

Venlig hilsen

Den fortabte

 

 

Kære Den fortabte

 

Dit problem er desværre det meget udbredt pga. den store vægt, AAU har på gruppearbejde. Mange tror, at det gode samarbejde er endemålet, men de tager grueligt fejl! Det er bevist, at det gode resultat i gruppearbejdet er, at man finder sit eget ståsted. Hvis du ved dette, før du indgår i gruppearbejdet, er du langt foran alle de andre. Du skal stå stærkt! Virksomheder ansætter jo ikke en hel gruppe, men enkeltpersonen! Du skal anskue gruppearbejde som en krig for på den måde at blive sejrherre. Find tidligt i processen ud af, hvad du vil med projektet, og hvis det er muligt så gå i gruppe med svage individer, som er lette at manipulere. Enten kan du manipulere dem til at dele din holdning gennem hele projektet, ellers skal du bare gøre klart, at du ikke er til at rykke med – På den måde bliver projektet, som du gerne vil have det. Du har lavet en stor fejl, som jeg kan læse: Du er gået på kompromis – Du har vist svaghed! Din synlige svaghed gør, at du nok ikke kan få dem til at skrive projektet for dig (hvilket kan lade sig gøre med den rette manipulation i gruppearbejde fremadrettet), men den bedste løsning er at skrive hele projektet selv. Hvis de er for stærke individer til at tillade dig at dominere, foreslår jeg, at du lader dem gå videre med projektet i uvished. Du tilbyder, at du gerne vil aflevere projektet digitalt, for på den måde at aflevere din version. Husk at skrive dette med ind i processen for projektet, så både vejleder og censor er klar over, hvor selvstændig du er. Dette kan kun give dig topkarakter i procesarbejdet og hjælper dig på vej til at blive en selvstændig 12-tals-studerende.

 

De bedste brevkassehilsener

Sjoveren

 

___________________________________

 

 

Hej Sjoveren

 

Jeg har en mistanke, jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre med. Jeg er begyndt at købe kaffe i kantinen, og kaffen gør mig helt oppe at køre, selv om jeg er vant til at få koffein. Jeg har hørt, at kantinedamen doper kaffen med coke, og jeg ved ikke, om jeg er helt tryg ved det. Jeg tror, hun gør det for, at folk bliver mere afhængige og køber mere. Jeg frygter, hvad det næste bliver, og hvem siger, at det er oregano på pizzaen og ikke hash?

 

Hilsen

Den ufrivillige stofmisbruger

 

 

Hej Den ufrivillige stofmisbruger

 

Sikke da en mistanke du kommer med. Hvis jeg var dig, ville jeg for guds skyld ikke sige det højt. Afkræft mistanken hos dine medstuderende, så du kan beholde stofferne for dig selv!!! Det er sjældent, man ved, hvor man kan få gratis stoffer, så bliv endelig ved med at tappe af guldhanen! Du siger, du har brug for koffein for at klare studiet, men stoffer er så meget bedre! Der er forsket i energifremmende væsker og bevist, at i de gode energidrikke har de tilsat coke – helt uden bivirkninger. Derfor er det både godt for ekstra energi og præstationsfremmende!! Staten graver denne forskning under gulvtæppet, så de kan beholde stofferne for sig selv! Hvorfor tror du, hash stadig er ulovligt? Så gør som vores folkevalgte politikere: fej din viden ind under gulvtæppet og klæb dig fast til kantinedamens nærende bryst. Du vil opleve en verden af muligheder!

 

De bedste brevkassehilsener

Sjoveren

 

____________________________________________

 

*Denne brevkasse er et opdigtet satirisk indslag, som på ingen måde skal tages seriøst eller som opfordring til ulovligheder eller anden upassende adfærd. Sjoveren er derfor også en fiktiv person, som på ingen måde er i stand til at yde rådgivning. Ønsker du på trods af dette stadig råd om dit problem fra Sjoveren, er du meget velkommen til at skrive til os på redaktor@agenda.aau.dk – Vi tager dit problem meget useriøst!