Tekst: Kaali Karolussen og Charlotte Engsig

Av, av, av nu er bankkontoen tom igen! Vi kender alle situationen, hvor man sidst på måneden står uden penge til de påkrævede nødvendigheder. Her venter man i længsel på, næste måned begynder, så man igen får penge på kontoen. Det har vi her på redaktionen prøvet at sætte en stopper for, så selv de garvede studerende samt de nye på AAU kan finde ud af at få pengene til at række længere. Disse råd kunne komme in handy, hvis du ligesom alle os andre også har svært ved at få pengene til at løbe rundt!

 1. Hav en beholder eller en sparegris og læg altid småmønter i, når du kan – læg dem helst væk så du ikke bliver fristet til at bruge dem.
 2. Opret en separat konto til regninger, også kaldet en budgetkonto, så du får mere overblik over, hvor meget du kan bruge, efter alle udgifter er betalt.
 3. Byture! Hæv penge og efterlad kortet derhjemme, ellers hænder det, at man får ondt i bankkontoen.
 4. Køb beholdere til madrester, så man kan tage med til forelæsning – hvis ikke har man også til et lækkert aftensmadsmåltid senere.
 5. Pantflaskerne beholdes og bruges i slutningen af måneden.
 6. Potluck dinner – her har du muligheden for både at socialise med vennerne og spare penge ved at deles om madlavningen.
 7. Meld dig som frivillig i Studenterhuset (skjult reklame), så har du mulighed for en billigere bytur, da det koster 16 kr. for fadøl med tokens i stedet for 32 kr.
 8. Sæt en grænse til hvor meget du kan bruge hver dag. Regn ud det resterende beløb efter alle udgifter delt med månedens dage, så der ingen overraskelse kommer.
 9. 10 % af ens SU bør gå til ens opsparing.
 10. Køb stort ind af non-perishable foods som for eksempel dåsemad, tørvarer og ris/pasta, så har man også mulighed for at variere sin kost, samt man slipper for spildte madvarer.
 11. Invester i en madkasse og evt. en termokande, som man fylder hjemmefra.
 12. Brug ofte genbrugsbutikker til tøj og nye møbler.
 13. Ved køb af nye møbler kan man altid prøve at spørge butikken, om man kan købe udstillingsvaren til en reduceret pris.
 14. Hjemmetræning og udendørs løb kan være lige så effektivt som træning i Fitness World og lignende steder. Der er også udendørs træningsarealer rundt omkring Aalborg, som frit kan benyttes!
 15. Ebay, Ebay Ebay (eller Amazon, den Blå Avis eller de Gule Sider, Facebook grupper).
 16. Hav en flaske vand stående i køleskabet. Der er ikke noget så godt som et køligt glas vand! Her er også en mulighed for noget forkælelse, hvis man putter lidt citron i.
 17. Meld dig ind til Studentersamfundet (fri fadøl!).
 18. Meld dig ind til en fagforening , da der her ofte er gratis arrangementer, hvor der typisk er både mad og drikkevarer.