Find den perfekte champagne til nytårsaften.

En festlig nytårsaften går ofte hånd i hånd med en sprudlende champagne. Vi har på Agenda lavet en champagnesmagning på SU-venlige champagner, både med og uden alkohol. Vi giver de forskellige boblende herligheder stjerner fra 1-5, samtidig giver vi point for propylen – for hvem vil have en champagne uden en god lyd. 

TEKST Kirstine Marie NielsenMANFREDI ASTI

Hvis vi starter i den billige ende, finder vi den lækre Manfredi Asti til 45 kroner i Fakta. Denne asti er lavet på 100% Moscato druer fra distriktet Piemonte i Norditalien, hvilket giver den en sødlig, frugtig smag med noter af honning. Den har en alkoholprocent på 7,5%, og er let og boblende at drikke. Vi på Agenda giver den 5/5 stjerne for smag og 8/10 for proplyd. Den er et godt valg hvis I er til en sød champagne som ikke er tør.ALLINI ASTI

Vi fortsætter i Norditalien og den næste Asti vi har smagt er fra ligeledes fra Piemonte Regionen. Navnet på denne er Allini Asti, hvor alkoholprocenten ligger på 7,5% og den findes til 49 kroner i Lidl. Vi har at gøre med en asti lavet 100% på moscato druen og med noter af fersken og citrus. Vi oplever desværre at den er lidt flad i boblerne og at sødmen bliver lige lidt for sød – dog giver den et festligt brag når den åbnes. Vi giver denne asti 3/5 stjerner og 10/10 for proplyd.  

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Stjerne_Grå.pngDette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Stjerne_Grå.png


BRANCETTO D’CQUI

Den næste i rækken er Brachetto D’Acqui, som er en lækker mousserende vin fremstillet af Brachetto-druen. Denne mousserende vin har en alkoholprocent på 7%, og findes i den lidt dyre ende i Rema1000 til 60 kr.  Den har en smuk rød farve og bærer noter af modne jordbær, hindbær og honning. Vi finder den mild, med en let sødme – så den er et godt valg hvis man ikke er til den søde asti. Brachetto D’Acqui er en lækker mousserende vin som vi giver 4/5 stjerner og 8/10 for proplyd. 

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Stjerne_Grå.png


FREIXENET

Hvis du ikke er til alkohol, så har vi fundet en champagne med 0,0% alkohol. Vi finder den mousserende sag Freixenet i Spanien  beliggende i Penedès området, og på hylden i Rema1000 til 35 kr. Den har en fin gylden farve, en god mængde bobler og en perfekt proplyd. Desværre er smagen langt fra som håbet. Vi må meddele at den smager hen af en vag citronvand, og vi ville langt hellere foretrække en omgang hyldeblomst med danskvand. Vi giver den desværre 1/5 stjerne, men den topper med 10/10 for proplyd. 

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Stjerne_Grå.pngDette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Stjerne_Grå.pngDette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Stjerne_Grå.pngDette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Stjerne_Grå.png