Tekst: Majken Ravnkilde

Kære Agenda 

Efter to måneder afsted er det efterhånden begyndt at blive hverdag i Southport. En hverdag som ligesom alle andres der er fyldt med forelæsninger, eksaminer og deadlines. Den første begejstring over at være et nyt og fremmed sted har så småt lagt sig og er blevet erstattet af faste rutiner og studieliv. 

Alt dette kan jeg tydeligt mærke mens jeg sidder og skriver med en eksamen som jeg ikke har forberedt mig til lige om hjørnet, omgivet af bunker af vasketøj, med et tæt på tomt køleskab fordi jeg ikke lige har fået købt ind, og savner et kram. 

Det er blevet gradvist sværere at holde hjemveen for døren efter så lang tid væk hjemmefra. Derfor, da jeg fik besøg af min kæreste, i den ene uges ferie jeg nu engang havde, var jeg fast besluttet på at få det meste ud af det. Så i løbet af 7 dage sammen nåede vi at tage ud og snorkle på Great Barrier Reef, spise i China Town, tage i Seaworld, tage i Surfers Paradise for at vindueshoppe samt ud og spise den sidste aften. Det var fantastiske oplevelser der inkluderede havskildpadder, roraller, japansk miso suppe, delfinshow, strandtur og en hel masse kvalitetstid. Men selvfølgelig måtte ferien slutte og mens Mathias vendte hjem til Danmark vendte jeg tilbage til bøgerne. 

Tiden efter har været enormt stressende men på samme tid er det også gået op for mig hvor vigtigt det er at passe på sig selv. Fordi det kan være fuldstændig ligegyldigt om man har læst til en eksamen hvis man alligvel er for stresset til at koncentrere sig mens man er inde. Jeg har oplevet at specielt tid sammen med studiekammerater har en utrolig positiv effekt. Om det så er en tur ud og spise eller bare en øl efter en forlæsning så er det virkelig er 

værd at investere sin tid da bare det at man kommer ud og får sig en god snak eller et godt grin kan give overskud til den næste runde forelæsninger. 

Jeg ser frem til mange flere fede oplevelser som disse i resten af min tid hernede. Cheers!

Tips og tricks: 

#1 Det kan være svært at holde kontakten med folk derhjemme. Derfor kan det være en god ide at lave små ting sammen som at se en film, spille et spil eller spise sammen. 

#2 Kultur kommer i mange former, en af mine absolut yndlings er mad. Så tag ud og smag på det lokale køkken og prøv noget nyt! 

#3 Tiden går lynhurtig når man er afsted og samtidig er fuldtidsstuderende derfor gælder de 3 gyldne regler: Planlægning, planlægning, planlægning. 

#4 Efter længere tid væk hjemmefra oplever de fleste en eller anden form for hjemve. Hertil er mine bedste råd at videochatte med folk derhjemme, gør noget godt for dig selv og sørg for at komme ud af værelset og se andre mennesker. 

#5 Tag med de lokale når du skal på tur, ud og spise eller bare har lyst til at bruge en eftermiddag på noget andet end studiet. De lokale ved typisk mere om stedet hvilket betyder federe oplevelser.