Tekst: Heidi Gram Walli

Sommeren (OG FERIEN!) lurer lige rundt om hjørnet og med alt respekt for klimaforandringer og regnhungrende haveentusiaster, håber vi, på redaktionen, på en lækker og varm sommer. Selvom vi har ferie, må vi ikke hvile på laurbærrene. Aalborg er spækket med fede oplevelser, som er værd at tjekke ud. Vi har samlet en lille guide med events rundt omkring i byen.

Karneval 25. maj
Ingen sommer uden Karneval i Aalborg, som i år har temaet ’De fire årstider’. Vi regner med, I har helt styr på, hvor og hvornår og at I selvfølgelig allerede er i fuld sving med at producere udklædning og planlægge morgenmad med dertilhørende shots.

Husk at drikke vand, passe på hinanden og ellers hygge Jer!

Aalborg Pride 13. juli
Er du til mangfoldighed, fællesskab og parkhygge, skal du helt sikkert kigge forbi Aalborg Pride. Formanden for Aalborg Pride, Martin Christensen, beskriver formålet med eventet som værende “en fejring af mangfoldighed”. Det vigtige er, at der skal være plads til alle: og det er der. Selve paraden starter i Kildeparken og ender i Karolinelund, hvor der er boder, underholdning og livemusik. Og selvfølgelig mad, kolde drikke og masser af mangfoldighed og kærlighed.

Tall ship race 2. – 6. juli 2019
Aalborg er i år startby for det imponerende ’The Tall Ship Races’, et kapsejlads arrangeret af en velgørende organisation, med det formål at uddanne og udvikle unge mennesker verden over.

Vores dejlige havn bliver invaderet af mere end 90 smukke sejlskibe fra hele verden, og i 4 dage vil byen summe af liv, fest, koncerter, kulturelle events og ikke mindst unge mennesker i sømandsuniformer. Det bliver særdeles storslået.

Kunsten
’Kunsten Museum of Modern Art’ i Aalborg er et moderne kunstmuseum. Kunsten beskriver sig som “…et oplevelseshus, hvor alle kan finde ny inspiration, og hvor hele familien kan gå på opdagelse i kunst og kreativitet.

Er du garvet, passioneret kunstnørd eller trænger du til at opleve noget nyt; så er det et besøg værd.

Det koster kun 60 kr for studerende.

Kunsten
Tilbagevendende events:
– Kunsten for begyndere
– Søndagstur på Kunsten

Forskellige udstillinger, sommeren over:
– Nordisk Modernisme – Inventing the future
– På rad og række eller hulter til bulter
– Sophia Kalkau – Stoffet og Ægget

Fredagskoncerter i Karolinelund
For en vejgård-dollar, altså en 50’er, kan du komme til fede koncerter i skønne Karolinelund. Programmet offentliggøres den 1. juni; hold øje med det, der plejer at være gode navne på plakaten: f.eks. har kunster som Mads Langer, Infernal, Scarlet Pleasure og Magtens Korridorer optrådt i Karolinelund, hvor stemningen altid er fabelagtig.

Bagagerumsmarked
Er du til gammelt skrammel? Gemt guld? Billige sager?
Genbrug og recycling er efterhånden blevet en nationalsport, og klimaet og pengepungen er taknemmelige.
Aalborg bugner af genbrugsbutikker, og i de varme og lyse måneder er der rig mulighed for at finde hyggelige udendørs genbrugsmarkeder. Google kan hjælpe dig med at finde hvor, men vi vil anbefale jer at slå et smut forbi Bagagerumsmarkedet på Dyrskuepladsen på Hobrovej, der BUGNER af sager!

Banko på Heidi’s
Heidi’s Bier Bar afholder hver onsdag Rock N’ Roll Bingo. Med al respekt for den klassiske banko/bingo, kan man godt betegne den her form for at være mere… hip?  Heidi’s har udskiftet tallene på bingopladen med både nye og gamle sange. Det er gratis at deltage og præmierne er selvfølgelig af den våde slags

Aalborg Street food – The Lighthouse
På Skudehavnen i Vestbyen finder man Aalborg Street Food. De tilbyder lækker og veltillavet mad fra 16 forskellige køkkener, og har derfor noget til enhver smag og tilmed studierabat på 10%.

Kombinationen af maden, der bærer præg af gedigne kundskaber inden for madlavningens håndværk og den unikke stemning, der er i den rå og atmosfærefyldte hal og ved langbordene ved lystbådehavnen, giver den ultimative oplevelse af velbehag og forkælelse.