Tekst: Majken Ravnkilde

Fotos: Sofie Mosgaard og Marianne Roed Abrahamsen

I år startede rekordmange nye studerende på Aalborg Universitet og traditionen om morgenmad på Gammeltorv blev derfor flyttet til Honnørkajen på grund af pladsmangel. Dette slog dog ikke de nye studerende ud der glade fik sig en kop morgenkaffe og en hyggelig snak med tutorer og medstuderende på eget såvel som de andre studier.

Efter en bid mad fulgtes de i samlet flok til Kongres og Kultur Centeret for at høre taler fra både rektor Per Michael Johansen og borgmester Thomas Kastrup-Larsen som begge havde den fælles vision for de nyudklækkede studerende: At uddannelse er lig med indflydelse og muligheder for fremtiden og at det social i en uddannelse er noget som skal prioriteres lige så højt som fagligheden.

Herefter fulgte rundvisning og introduktion på studierne rundt omkring på universitets kampusser.

IMG_8941 IMG_8933 IMG_8937 IMG_8907

Traditionen tro afholdt Studentersamfundet studiestartsfesten i Gigantium, hvor der i år var udsolgt af billetter. Dette gav også lidt problemer med garderoben, men ellers var festen en succes.

Kunstnerne SUSPEKT X VIGILAND, Mathias and the Beatroots og DJ Nikow underholdt de nye og “gamle” studerende med hver deres koncert. I alt var over 2000 studerende med til at fejre studiestart og sparke et nyt semester i gang.

ssf13 ssf23 ssf14