Tekst: Mie Louise Nielsen

Foto: Simone Trägård Jacobsen

Har du nogensinde gået lidt med tanken om hvad dine skattepenge egentlig går til udover det basale velfærd, som vi kender? Så skal du læse med i denne artikel, der fortæller dig om det fede kulturhus Trekanten, der ligger næsten kun et stenkast fra AAU Campus.

Kulturhuset Trekanten er et åbent kulturelt sted, hvor mennesker med forskellige kulturer og interesser mødes. Trekanten er et mødested, hvor der er plads til både voksne, unge, børn og også et mødested for foreninger. Udover at have deres eget bibliotek, IT-rum og deres utrolige lækre Cafe T, byder Trekanten også på mange fede faciliteter i særdeleshed for os unge studerende.

DCIM100GOPROGOPR1280.JPG

DCIM100GOPROGOPR1280.JPG

Teknologisk legeplads for de nørdede
Trekanten er en scene for nyskabende eksperimenter og med deres spændene ”Makerspace” rum, tillader dette dig at skabe produkter fra den digitale verden til fysiske produkter med blandt andet 3D-printere, lasercutter, broderimaskiner og andre kreative værktøjer. Der er i Makerspace fokus på at give brugerne en indføring i den teknologiske verden. Man behøver ikke at være mega skarp til alt det tekniske, da der vil være hjælp at hente gennem personalet på Trekanten. Maskinerne stilles gratis til rådighed, de eneste penge du skal have op af lommen, er forbruget på materialerne. I starten vil Makerspace holde åbent mandag og onsdage mellem 16 til 22.
På Trekanten er man på forkant med udviklingen, og med det nye Makerspace rum håber den daglige leder Michael Mansdotter, at det bliver et værksted for pilfingre i alle aldre. ”Jeg har en drøm om, at klokken 8 om morgenen leger vuggestuebørn med robotter, og at senere på dagen kommer de mange AAU-studerende”. Så kære AAU-student hvad venter du på?

22384362_883874655097155_198767289321107555_o

Local Night og musikken

Trekanten rummer mange fede aktiviteter og events, som henvender sig til især de unge i byen. Bl.a. deres månedlige torsdagsarrangement Local Night! Local Night er små intimkoncerter, hvor musikere rundt omkring fra miljøet og i Danmark kommer og optræder. Trekanten stiller fotografer, video, lyd og scene til rådighed. Så har du måske selv en sanger gemt inde i dig, kan du jo prøve at kontakte Trekanten om at få dit første gig derude. Kommer du til gengæld som publikum, kan du altså risikere at opleve kunstnere, der har deres første gig eller mere professionelle kunstnere. Fælles for dem er, at de ønsker at bidrage med musikken. Local Night er ganske gratis og foregår i den orange cafe på Trekanten. Desuden tilbyder Trekanten også fællesspisning under koncerten til studievenlige priser.

Ude på Trekanten er der gang i byggeriet, for til sommer kommer der nemlig en udendørs scene og et fedt udendørsareal. Her vil der være mulighed for at komme og høre musik, drikke en øl og bare slappe af i den forhåbentlige varme sol! Skulle du have et musikalsk talent gemt i dig, men ikke føler for at stille op til Local Night, kan du også booke deres fede øvelokaler, hvor Trekanten stiller instrumenter til rådighed til dig, dit band eller måske din studiegruppe, hvis i får lyst til at jamme!

Kom og brug huset!

Trekanten er indbegrebet af kultur og den daglige leder Michael Mansdotter fortæller: ”Du har selv betalt for det gennem din skat. Kom og brug det. Hvis man har en fed ide så ring eller kom forbi – jeg bliver inspireret af det personlige møde”.
Trekanten er udmærket klar over, at de konkurrerer med de kulturelle tilbud i centrum, men håber på at de studerende på AAU får øjnene op for, hvor fedt et sted Trekanten er. Trekanten håber på at kunne bryde den psykologiske barriere, der er i forbindelse med, at kulturhuset ligger i Aalborg Øst. For Som Michael Mansdotter fortæller, så er Aalborg øst ikke noget særligt – kun noget særligt fedt. Trekanten håber på, at de studerende på AAU får lyst til at komme og bruge huset, der også stiller faciliteter op til grupperum/studieområder samtidig med at de har en god kantine til studievenlige priser.

 

Følg med på Trekantens facebookside for events, og følg også deres facebookside for Local Night, hvor du kan holde dig opdateret om hvornår den næste intimkoncert finder sted.

Kulturhuset Trekanten: https://www.facebook.com/Trekantenbibliotekogkulturhus/

Local Night: https://www.facebook.com/localnighttrekanten/