Tekst: Mie Nielsen

Fotos: Simone Trägård Jacobsen

Torsdag den 15. februar slog dørene op til Aalborgs nye streetkulturhus, GAME Streetmekka, på Kridtsløjfen 10 på Eternitten. Med det nye streetkulturhus bliver GAME Streetmekka det tredje GAME center i Danmark. Udover Aalborg har Game også centre i henholdsvis København og Esbjerg. Senere på året åbner det fjerde i rækken i Viborg.  
Til åbningsfesten var der mødt mange forventningsfulde mennesker op, både børn, unge og voksne. Børnene kunne ikke holde sig fra de mange faciliteter, man finder i huset, hvilket betød, at der var fuld aktivitet allerede fra start. Fredag den 2. marts var der også fuld af liv i huset i forbindelse med ”International Women’s day”, hvor der var fokus på at få pigerne til at dyrke gadeidræt. Selvom dagen var tiltænkt at fejre pigernes dag, var der også masser af drenge i huset, og der var fuldt drøn på de mange turneringer og workshops samtidig med, at der var live dj.

IMG_6695

Med det nye streetkulturhus bliver Aalborgs børn, unge og vokse opfordret til at udnytte de mange muligheder, huset stiller til rådighed. Det nye streetkulturhus bliver nemlig et sted med masser af faciliteter, hvor der i særdeleshed er mulighed for at dyrke en anderledes form for idræt. Når vejret ikke tillader at dyrke parkour udenfor, kan du tage i GAME Streetmekka på deres parkourbane og vise dine skills, eller du kan udfordre din ven, veninde eller studiekammerat i klatrevæggen om, hvem der først når til tops. Mulighederne er mange, og skulle solen tilfældigvis titte over Aalborgs kanter, er der også udendørs faciliter, der kan benyttes.
IMG_6705

Et af initiativerne med huset er særligt at få flere børn og unge til at dyrke idræt og motion. Derfor vil huset kunne bookes af de kommunale skoler i dagtimerne, hvor der i eftermiddagstimerne er åbent op for alle børn, unge og voksne. Særligt er der fokus på at få børn og unge til at bevæge sig mere. Desto mindre er det nye streetkulturhus også et sted, hvor voksne kan få lov til at udforske deres barnlige sjæle gennem streetkultur.
Så har du en afhængighed af adrenalin, så tag udfordringen op på parkourbanen, eller tag din studiegruppe med ned i huset og spil noget gadebasketball, og få et afbræk fra hverdagen på AAU!  

Følg med på deres Facebook side for kommende events: https://www.facebook.com/GAMEStreetmekkaAalborg/

IMG_6698