TEKST Kirstine Marie Nielsen & Sofie Rosenkrantz Hansen
Selvom vi i denne måned af Agenda har sat fokus på singlelivet, den ulykkelige kærlighed og kærligheden til sine venner, så sidder der nok alligevel nogle derude og tænker: “…Jamen jeg vil faktisk gerne have en hyggelig valentinsdag med min kæreste!”. Men bare rolig, vi har også et bud på, hvordan den perfekte valentinsdag med din udkårne ser ud – gennem mad. Hvad end du er fattig studerende på budget, vegetar eller villig til at bruge lidt ekstra tid i køkkenet (og på arbejdet, for at få råd til menuen), så har vi de perfekte retter til en hyggelig, romantisk og kærlighedsfyldt valentinsdag med din søde kæreste (…eller dine venner, det er jo altid en mulighed).
Den på budget
Du finder her vores bud på en valentinsdag på budget. Ingredienserne er ikke for dyre, og sværhedsgraden er i den lave ende. Disse retter kræver altså hverken, at pungen tømmes helt, eller at alle dagens timer bruges i køkkenet.
Forretter:
Bruschetta med tomat & mozzarella: Sværhedsgrad 1/3
Tunmousse med dilddressing: Sværhedsgrad 1/3
Hovedretter:
Risotto med svampe & kylling: 2/3
Ossobuco med kartoffelmos: Sværhedsgrad 2/3
Desserter:
Chokolademousse: Sværhedsgrad 1/3
Brownie med is: Sværhedsgrad 1/3
Den der giver lidt ekstra
Her finder du en menu, der ligger i den lidt dyrere ende. Der indgår ingredienser, der er koster lidt mere, og retter i forskellige sværhedsgrader. Du kan vælge fra denne menu, hvis du vil kræse ekstra for din kæreste.
Forretter:
Blinis med kaviar & laks: Sværhedsgrad 1/3
Stegte kammuslinger med kantareller & beurre blanc: Sværhedsgrad 2/3
Hovedretter:
Tapasbord med diverse oste, pølser & tilbehør: Sværhedsgrad 1/3
Lammekrone med rosmarinkartofler, salat & sauce: Sværhedsgrad 3/3
Desserter:
Citrontærte med marengs: Sværhedsgrad 2/3
Chokoladedråber: Sværhedsgrad 3/3
Den vegetariske
I denne menu finder du de vegetariske retter. Budgettet for disse retter er i den lave ende, og sværhedsgraden er ikke for høj. Denne menu er til jer, der vil spare kødet væk og erstatte det med lækre grøntsagsretter.
Forretter:
Bruschetta med tomat & svampe: Sværhedsgrad 1/3
Kartoffelporresuppe med croutoner & cremefraiche: Sværhedsgrad 2/3
Hovedretter:
Svampesteg i butterdej: Sværhedsgrad 2/3
Fyldte portobellosvampe med bønnesalat: Sværhedsgrad 2/3
Desserter:
Vegansk chokolademousse: Sværhedsgrad 1/3
Blommetrifli: 1/3