Ex machina (Viaplay)
Denne forrygende og måske ikke så ukendte film, udforsker hvad det vil sige at være menneske. I filmen inviterer en excentrisk milliardær en heldig programmør med til et eksperiment, hvor han skal undersøge menneskelige kvaliteter i en revolutionerende AI robot, som  milliardæren har skabt. Ud over dette store spørgsmål, er filmen utrolig spændingsfuld og velproduceret på alle mulige punkter. 

Nocturnal animals
Forestil dig at du kører i bil om natten med din familie, midt ude i ingenting og en mystisk bil pludselig begynder med at følge efter jer. Mere kan jeg ikke afsløre, men det er en film om hævn og tanken om alt det der sker, er så klam. Vores alles elskede Jake Gyllenhaal leverer en fantastisk optræden i denne nervepirrende thriller.

The killing of a sacred deer (Netflix/Viaplay)
Vildt suburbia drama, der skridt for skridt munder ud i at blive til et psykologisk mareridt, når det surrealistiske overtager ens ellers så perfekte liv. Hvor langt er man villig til at gå for at indrømme sin fejl?  

The lobster (Viaplay)
Denne film er af samme instruktør og har også fantastiske Colin Farrell i castet. Den foregår i en dystopisk fremtid, hvor dating kulturen er lidt anderledes end den vi har i dag. Her bliver man nemlig sendt til et hotel, hvor man har 45 dage til at finde sin eneste ene, ellers bliver man forvandlet til et dyr og sendt ud i skoven. Det er rimelig absurd, men også ret genialt.

The house that Jack built
2 og en halv times psykopat thriller af vores bekendte Lars Von Trier, der har det med at lave lidt alternative film. I den følger man hovedpersonen Jack i løbet af de 12 år, hvor han får udledt alle sine psykopatiske seriemorder fantasier. På trods af uhyggen, bliver den til dels satirisk og har sine humoristiske og akavede øjeblikke. 

Rubber
Har du nogensinde hørt om et levende bildæk, der ruller rundt og dræber folk? Det lyder lidt for underligt til at være sandt og hvis Stephen King havde skrevet den, ville den måske have været bedre. Alligevel synes jeg at den her utroligt ukendte lowbudget og meget unikke film, fortjener en plads i denne måneds udgave. Filmen er et forsøg på at vise hvor åndssvag filmindustrien er og at man stort set kan lave film om alting. 

Loving Vincent (Filmstriben)
Til ære for den afdøde Hollandske maler Vincent Van Gogh, er der blevet lavet en biografi om hans lidt sindsforvirrede liv, i hans egen unikke malestil. Den er derfor ret eksperimentel og de 65.000 frames,den halvanden time lange film består af, er blevet malet i oliemaling på kanvas af 125 kunstnere fra hele verden. 

Waking life
I denne ligeledes alternative film fra 2001, begiver vi os ud på et animeret eventyr med Ethan Hawke og møder alverdens mennesker i den travle hverdag og snakker om livet og universet. Det er så fed en oplevelse og jeg anbefaler virkelig at alle skal se den, især folk der har en større interesse for filosofi og samfundet.