For at minde jer om hvor fantastisk et samfund vi lever i, får i nogle håndplukkede mesterværker fra Filmstriben, som er en fuldkommen gratis streaming tjeneste, styret af bibliotekerne. 

Mid90s
Det her er det største skud ud til dem der er født i 90’erne. Jonah Hill, som i nok kender fra Jump Street filmene eller den super fede film War Dogs, har formået at skabe en ren bombe af nostalgi, spækket med situationer man kan genkende fra de yngre år. Fra den lange varme sommer med ikke så meget at lave, til skaterkulturen, plakater på væggene og dig og din bror der spiller konsol på et tv, der stort set bare er en tyk kasse. 

El Angel 
Baseret på en ægte person, handler denne film om den argentinske seriemorder ‘El Angel’, der på trods af hans uskyldige babyface og krøller, er en koldblodig dræber der bare vil have det sjovt. Fuldkommen vild film med flot fotografering og en smuk stil.  

The hateful eight
Morsom krimiwestern, hvor en række mærkværdige personer, bl.a. en dusørjæger, der spilles af Samuel Jackson, støder på hinanden på en form for saloon under en vinterstorm. Der er en super fed anspændt stemning under hele filmen og den er spækket med mystik.

Underverden
Dansk actionpræget krimi drama om en læge spillet af Dar Salim, som mister sin bror i en banderelateret sammenhæng. Han teamer så sammen med nogle af sine gutter der træner ham op, og så bliver han den vildeste selvtægtsmand. Det er en mega optur film, hvor skuespillerne bag både helten og skurken, fuldkommen  brillierer. 

De urørlige
Det her er nok en af mine yndlingsfilm og da jeg opdagede at bogen til den, stod og samlede støv i studierummet, besluttede jeg mig for at låne den på ubestemt tid (hehe). Det er en fransk film, der handler om en fyr fra ghettoen, som ender med at få jobbet som plejer hos en rigmand, på trods af at han ingen erfaring har. Men han bliver så valgt og de to får så det mest wholesome forhold, hvor deres to kulturer fra rig og fattig fusionerer. Det kan godt være at plottet lyder plat, men den er virkelig så smukt produceret. SE DEN. 

The square
Her er en svensk film som fik meget opmærksomhed, da den i 2017 stak af med en guldpalme i Cannes filmfestival. På trods af at den er svensk, har vi danske Claes Bang I hovedrollen, som nogen nok kan genkende som Dracula i det nye Netflix flop. I filmen følger man hans liv i Stockholm kunstmuseum og udstillingen ‘the square’ som handler om tillid. Det er en ret spændende film, der forsøger at komme ind på nogle dybe ting. 

Loving Vincent
På trods af at jeg normalt ingen interesse har for billedkunst, så efterlod den her film mig med en følelse af at jeg kendte den afdøde og særdeles mærkværdige maler Vincent Van Gogh. Selve filmen er lidt af et eksperiment i sig selv, fordi de 100 malere fik opgaven at male 65.000 frames i samme stil som Van Goghs malerier. Det er helt vanvittigt og jeg synes selv de gør et vidunderligt arbejde. 

Slumdog millionaire
8 Oscar statuetter var hvad denne film vandt i 2009! I denne rørende film følger man en indisk gadedreng, der tænker tilbage på sin barndom, mens han er igang med at vinde hvem vil være millionær. Det er virkelig en speciel oplevelse og ved ikke hvordan jeg ellers kan beskrive den.