I denne måned vil jeg dele nogle af mine personlige favoritter, samt minde jer om at samtlige klassikere fra Studio Ghibli vil i den kommende tid blive tilgængelige på Netflix. 

De første to film på listen er ikke just nogen, der vil falde for alles smag, især for de utålmodige. Men til dig der elsker æstetik og en stille tilværelse, så er de som skabt for dig.

Wes Anderson er en fantastisk instruktør, fordi hans film er så særprægede på deres helt egen unikke og humoristiske måde. Jeg er selv igang med at se alle hans film, og man kan tydeligt se hvordan de samme træk går igen i alle film. Ønsker du at se en alternativ film, som stadig formår at være en blockbuster, skal du tjekke disse to ud. 

Minimalistisk 

Paterson IMDB:7.4 (Netflix)
“A quiet observation of the triumphs and defeats of daily life, along with the poetry evident in its smallest details.” I Paterson følger man en buschaufførs simple liv, der stort set kun består af hans poesi, arbejde og parforhold. Adam Driver leverer en fantastisk præstation og det er her jeg fik øjnene op for hvor fremragende en skuespiller han er. 

Columbus IMDB: 7.2 (Amazon Prime)
En mand hvis far ligger i koma på hospitalet, rejser til byen Columbus for at være der i faderens sidste stunder. Sammen med en pige fra byen, oplever de her faderens arkitektur. Der sker ikke meget i denne film, men den er fandeme så flot produceret. 

Ghibli mania 

Min nabo Totoro IMDB: 8.2 (Netflix)
To søstre flytter med deres familie ud på landet. De to søskende opdager hurtigt at den nærliggende skov er beboet af magiske væsner. Kort efter møder de Totoro som giver dem nogle oplevelser for livet. 

Kiki – den lille heks IMDB 7.9 (Netflix)
En ung heks tager et sabbatår og flytter til en by, hvor hun starter en flyvende version af Post Nord og lærer at klare sig selv. Som hun tilbringer mere tid med menneskene viser det sig, at det påvirker hendes kræfter. 

Wes Andersons fantastiske firkanter

Moonrise Kingdom IMDB: 7.8 (Filmstriben)
To unge turtelduer, en spejder og en pige fra byen, vælger at flygte fra deres roller og leve sammen i skoven. Det igangsætter hurtigt en eftersøgning som vender byen på hovedet. Det er en kærlig historie om barndommen, spækket med sjove scener. 

The Grand Budapest Hotel IMDB: 8.1 (Blockbuster)
En helt absurd komisk historie om hotelbestyreren Gustave på det kendte Grand Budapest Hotel, der sammen med hans forvirrede lobby dreng, Zero, begiver sig ud på et eventyr, da en nær ven af Gustave og en årelang kunde, pludseligt dør. Eller var det mord?

Must see serier

Love, death and robots IMDB: 8.6 (Netflix)
Elsker du black mirror? Så er det her dit nye fix. Til forskel fra black mirror er denne serie animeret, hvilket giver mulighed for endnu mere realistiske historier. Det er så flot animeret at du ikke vil blive generet overhovedet, hvis du normalt ikke er til den slags. Vær god mod dig selv og sørg for ikke at benge det hele på en dag.

Mr. Robot IMDB: 8.5 (Viaplay/HBO)
En psykotisk hacker af verdensklasse mod den største bank i USA, som han selvfølgelig arbejder i? Rami Malek der spiller rollen som Elliot, ender med at starte en hel bevægelse og ender med at kæmpe mod mere end blot direktøren af banken, men også andre globale kræfter. Det er en fantastisk serie som er godt instrueret og super flot filmet.