Tekst Majken Ravnkilde

Kære Agenda

Endnu en måned er gået og det tør sige at have været en lang en af slagsen. Der har ikke været meget tid til sjov of oplevelser grundet eksamensperioden. Det betyder også at jeg har brugt de fleste aftner på biblioteket med næsen begravet i bøgerne og først er kommet hjem igen ved 1-2 tiden om natten og er faldet om udmattet på sengen. Derfor har stress niveauet også været skyhøjt de sidste par uger og føler først lige jeg er landet på jorden igen efter at det sidste punktum blev sat på den sidste eksamen som jeg afleverede sent igår aftes. Til trods for at jeg nu endelig føler jeg kan trække været ordentligt igen så er en uro så småt begyndt at komme over mig. En underlig uforklarlig følelse af spænding der spreder sig fra bunden af maven, det er så småt begyndt at gå op for mig at der nu kun er 3 korte uger til at jeg sidder i et fly og ser film på vej imod Danmark. Det er en ambivalent jeg sidder med fordi jeg glæder mig selvfølgelig til at komme hjem til venner og familie igen men vil samtidig ønske at jeg kunne blive og slippe for at skulle sige farvel til venner, fantastiske lærer og Australiens usandsynligt smukke natur. Jeg føler pludseligt at jeg får rygende travlt med at nå at se alle de ting jeg ikke har nået selvom jeg endda i denne måned med eksamenspres er lykkedes mig at tage på se kaskelot hvaler, været på Moreton Island og lave frivilligt arbejde, lavet eco-wraps på campus, begyndt at synge i en acapella gruppe og været til klimastrejke. Men tiden er knap og der skal derfor skues op for fede oplevelser og ned for stress niveauet – tiden skal nydes fuldt ud! Ser frem til 3 uforglemmelige uger med fantastiske mennesker

Cheers!

Tips og tricks: 

#1 Når man er afsted i udlandet virker eksamensperioder altid lidt værre end derhjemme så husk at hold pauser og nyde turen også selvom der er eksaminer lige om hjørnet. 

#2 Få så meget ud af uni som overhovedet muligt. Når du er i udlandet er der typisk flere studieaktiviteter, klubber, events og gratis arrangementer, sørg for at hold dig opdateret. 

#3 Eksaminer i når du er på udlandsophold fungerer ikke altid på samme måde som derhjemme, så sørg for at få styr på deadlines, lokaler, eksamensformer, karakterskalaer osv. i GOD TID! 

#4 Hvis du ligesom mig har noget tid efter eksaminerne til sjov og spas men samtidig har alt for mange ting du vil nå er det super vigtigt at få lavet en prioriteringsliste over hvilke ting der er de allervigtigste at få nået. 

#5 Du behøves ikke gå ud og investere i store souvenirs til hverken dig selv eller venner og familie, find i stedet små personlige ting så som en sten fra standen, en ølbrik fra din undlings bar eller de bedste snacks som din familie bare må prøve