Af Peter Fisker, Formand for Studentersamfundet

Nu er rusperioden ved at være slut, og hverdagen bliver knap så kaotisk. Der har været fart på og rigeligt at give sig til, også udover forelæsninger. Derfor står du måske nu og føler et tomrum inden i, en rastløshed som du ikke helt kan placere? Frygt ej, Studentersamfundet er her stadig, og sammen med os behøver man aldrig at kede sig. Vi lytter nemlig gerne, hvis man har en god idé og hjælper efterfølgende med at gøre idé til virkelighed. Hvis du i stedet vil deltage i noget allerede eksisterende, så læs med her, måske du finder noget for dig.

Studenterpolitiske aktiviteter

På AAU har vi som studerende rig mulighed for at have medindflydelse på, hvordan forholdene er på universitetet. Dette får vi gennem studenterpolitik. Der er mange måder at være studenterpolitisk aktiv på, men et oplagt sted at starte er ved at engagere sig i AAU’s forskellige styrende organer. Dette gør man ved at stille op til Universitetsvalget i november, hvor man kan blive valgt ind som studenterrepræsentant. Som studenterrepræsentant sidder man med til møder med ansatte på AAU og diskuterer emner, som hvordan man forbedrer undervisningen på ens eget studie, hvordan man skal udvikle de fysiske rammer rundt om på universitetet, og meget mere.

Hvis du så nu tænker, at det med medbestemmelse lyder fantastisk, men samtidig føler, at det med lige pludselig at skulle snakke sin sag overfor de ansatte lyder ret skræmmende, så er det her Studentersamfundet kan hjælpe dig. Vi kan nemlig hjælpe dig, hvis du stiller op til valget på vores liste. Sammen med os bliver du top-tunet til at tackle opgaven som repræsentant, og vi giver dig samtidig et netværk af erfarne studerende, som du kan støtte dig til, når du får brug for det.

Studentersociale aktiviteter

Er du i stedet typen, som bedre kan lide en mere ”hands-on” tilgang til at forbedre studielivet, så har vi også en masse muligheder for dette. Studentersamfundet organiserer og hjælper dagligt grupper af studerende, som alle har det fedt med at lave gode aktiviteter på AAU. Vi driver 6 barer på universitetet, vi har en gruppe der laver universitetsløbet UniRun, en gruppe der laver LAN-party hvert semester, en gruppe der laver kæmpe fester for alle studerende, og mange flere.

Mulighederne er derfor mange og det er næsten kun din fantasi, der sætter grænsen. Så kom og vær med, fordi uddannelse er mere end blot bøger, og man skal altid huske at have det godt.