Tekst: Veronica Maria Jensen // Fotos: Karneval i Aalborg

Foråret banker på døren og solen bager på dine kinder. Ansigtsmalingen står skarpt, og øllene er pakket i rygsækken. Gaderne pulserer af morgenfester og glade mennesker. De lidenskabelige sambarytmer spiller i dine ører, og det føles næsten som at være i Rio. En helt særlig stemning er landet i Nordens Paris, og det kan kun betyde én ting – det er blevet tid til Karneval 2018.

Aalborg bliver igen i år samlingspunkt for 70.000 udklædte, farverige og festklare unge mennesker, når det årlige karneval løber af stablen d. 26 maj. Så du kan godt begynde at glæde dig!

Tema
Hvert år skaber Aalborg Karneval et nyt tema til den mangfoldige folkefest. I år lyder temaet ”til lands, til vands og i luften”. Herefter er det op til den enkelte at fortolke temaet. Der er ingen regler, og det er kun fantasien, der sætter grænser. I forbindelse med din udklædning er der mulighed for at tage et smut forbi Karnevalsshoppen, hvor der findes utallige kostumer lige fra hulemand til hippie. Hvis dankortet gløder, er der også potentiale for at finde det helt rigtige kostume i nogle af byens mange genbrugsbutikker, der giver lejlighed til mulighed for at spare en del penge.

Karneval 1

Paradestart
Aalborg Karneval har igen i år gjort paradestarten muligt tre forskellige steder. Er du A-mennesket, der tidligt får øjne, er der i Nørresundby start kl. 10.00 og hos SKAT kl. 10.30. Er du rettere typen, der kunne bruge en time ekstra på øjet, er der også mulighed for dette, hvis du vælger at starte din parade ved Haraldslund kl. 11.00

Kildeparken
Efter den festlige parade gennem byen, ender de fleste til den storslåede efterfest i Kildeparken. Den smukke park rummer diverse madboder, drikkevarer, scener og skumbarer. Entreen til Kildeparken kræver et loyalitetsarmbånd, der koster 150 kr. Foruden adgang til Kildeparken er armbåndet tilknyttet nogle fordele såsom adgang til toiletter, vand på ruten, adgang til børnekarneval og gratis transport med blandt andet NT fra d. 25-27 maj.


5 gode råd

Drik rigeligt væske – også vand
Karnevallet falder ofte på en solrig dag. Helt fra morgen til aften går du i bagende sol, og netop derfor er det en god idé at pakke vand med i vognen.

Mad, mad og mere mad!
Da karnevallet ofte varer en hel dag, får du ligeledes brug for mad. Her kan du med fordel bage nogle pølsehorn eller pizzasnegle dagen før, som nemt kan fiskes op af tasken på ruten.

Lav din egen vogn
En rullende vogn har mange fordele, især hvis I er en stor gruppe. Vognen kan gøres personlig, males så den passer til temaet, og så er man fri for at bære på drikkevarer og mad. Er I 2-4 personer er en rygsæk eller køletaske også fin og nem at komme omkring med.

Praktisk fodtøj
På ruten er der en del smadrede glasflasker, og samtidig går man ret mange skridt fordelt over hele dagen. Derfor er det en god idé at tage ordentligt fodtøj på

Pak fordommene væk
Til Karnevallet mødes du af mange indtryk, og du oplever lidt af hvert på ruten. Folk tisser, hvor det passer dem, og det er heller ikke unormalt at møde en nøgen Avatar. Så smid hæmningerne, nyd dagen og få dig et godt grin med dine bedste venner.

Rigtig god fornøjelse