Af Malene Gadegaard, 1. Semester-studerende på Psykologi

 

Jeg har altid haft en ide om, at jeg skulle arbejde med mennesker, på den ene eller den anden måde, og interessen for psykologi steg for alvor i min gymnasietid. Da jeg havde afsluttet min studentereksamen, følte jeg mig bare ikke klar til at starte på universitetet. Jeg havde behov for at lade batterierne op, opleve helt andre ting og finde ud af, hvad jeg helt nøjagtig skulle med mit liv. Psykologi har ikke været min eneste ide, men efter et højskoleophold blev jeg helt sikker i mit valg, så glæden var stor, da jeg kunne se frem til at studere Psykologi på AAU.

 

Jeg var spændt, optimistisk, men samtidig hamrende nervøs ved tanken om at flytte hjemmefra og så endda til en ”stor” by som Aalborg. Forinden optagelsen havde jeg sikret mig et dejligt værelse i et lille bofællesskab centralt i Aalborg. Det var rart at vide, at jeg ikke skulle være i konkurrence med de tusinde andre kommende studerende om at finde et sted at bo, og at jeg nu ikke længere var helt alene i en ny by.

Selv er jeg vokset op på en lille halvø i Vestjylland, som er befolket af godt og vel 3.500 indbyggere. Her findes der ikke lysregulering, og her kører lærerne på traktor til skole, så der har været meget at vænne sig til som tilflytter i Aalborg. På trods af, at jeg nu har boet her i et halvt år, så formår jeg stadig at glemme, at man ved ’storby-købmanden’ skal smide sine kontanter i en lille fin automat i stedet for at give dem til ekspedienten. Starten i Aalborg var svær, for jeg skulle danne mig et helt nyt netværk, samtidig med at jeg skulle lære, hvordan man er en god studerende, og den fortvivlelse og stress, det kan medføre. Heldigvis er Aalborg en by med sociale muligheder til både nye og gamle studerende. Agenda er blot ét af de mange tilbud, og det var det første sted, jeg søgte til. Udover det er jeg startet i forskellige frivillige projekter, hvor jeg kan få studierelevant erfaring samtidig med, at jeg udvikler mig selv og møder nye mennesker.

 

Inden studiestart slog tanken mig også, om en person som mig overhovedet kan gebærde sig på et universitet. Jeg har altid haft en forestilling om, at universitetet er stedet for de klogeste mennesker. Dem, som har styr på tingene! Heldigvis rummer universitet mange forskellige mennesker, og endda ligeså forskellige undervisere, så der er virkelig plads til os alle, så længe man bare husker sig selv i det hele! De flere hundrede siders læsning til hver forelæsning skal man dog lige lære at forholde sig til, men jeg har dog også måttet erkende, at der altså skal også være plads til at spise fredagssnolder på en torsdag! Det har i den grad været et lærerigt første semester med både mange udfordringer og nye oplevelser.

Jeg er spændt på, hvad næste semester vil byde på!

 

5 gode råd til nye studerende:

  1. Orienter dig i god tid om boligansøgninger. Man kan næsten ikke være for tidligt ude, for der er rift om boligerne, især efter optagelsesbrevene er sendt ud.

 

  1. Undersøg de sociale muligheder omkring dig. De forskellige studier rummer mange tilbud, men Aalborg som by tilbyder også mange aktiviteter.

 

  1. Hvis SU’en har svært ved at slå til sidst på måneden, tilbyder forskellige restauranter og fødevarekæder overskydende mad til billige penge. Hent Apps som ’TooGoodToGo’ og ’YourLocal’ for gode tilbud.

 

  1. Når du skal hjem og besøge vennerne, er en billig og populær mulighed ’Go More’. Man kan oprette sig som bruger og holde øje med, når nogen tilbyder et billigt lift.

 

  1. Det er ingen skam i livet at have brug for nogen at tale med. Her kan Studenterpræsterne varmt anbefales som et godt og gratis tilbud.