Opskrift på chokoladekarameller
Nu er julen ved at nærme sig, og alle ved at julen er lig med slik og andre godter. Vi giver her en lækker opskrift på hjemmelavede chokoladekarameller, som varmer på selv de koldeste dage.
Lav små karamel-pakker og glæd andre!
Ca. 30 stk.
Ingredienser
- 100 gr. smør eller margarine
- ½ dl. kakao
- 2 dl. piskefløde
- 3 dl. sukker
- 1 dl. Dansukker rørsukker sirup
- 2 spsk. vaniljesukker
- 100 g. mørk chokolade.
Bland alle ingredienser, på nær mørk chokolade, i en kasserolle med tyk bund og lad det koge op. Lad massen simre under omrøring, indtil temperaturen er præcis 125 gr. Brug et køkkentermometer eller dryp en lille smule af karamelmassen i et glas koldt vand. Danner den en rund halvblød karamel, er massen klar. Dette tager omkring 30-40 minutter. Hæld karamelmassen i en form med bagepapir, og lad den stivne. Skær karamellerne ud i passende stykker. Smelt chokolade over et vandbad, og dyp hver karamel i chokoladen.Stil karamellerne på en rist indtil chokoladen er stivnet, og pak dem derefter ind i smukt papir.